Milyen olasz káromkodásokat ismertek?
frottiti = b+
a "kanyar"-nak ejtett szót én úgy tudtam, hogy k*rvát jelent...:P
mandare qualcuno a quel paese - elküldeni valakit a p.csába [melegebb éghajlat ide vagy oda, ez nagyon sértő]
aztán még:
accidenti, porca miseria, managgia ésatöbbi.
ebben a könyvben is körülnézhetsz:
a "kanyaros" nem így van... olasz az anyanyelvem, leírok egy párat, de NEM szoktam használni őket... :D
a curva (...) azt jelenti, kanya, de semmi köze ahhoz a magyar csúnya szóhoz... az úgy van, hogy "putt_ana", a "cazzo mio"-ban nem kell a mio...nyelvtanilag, birtokos névmással helyes, de ha valaki azt mondja, 'a f***omba', annyit mond, "cazzo" /káccó/..
Az a melegebb éghajlatos nem durva...azzal még aránylag finoman fejezed ki, hogy nem kedvelsz valakit, a mondatban nincs csúnya szó.
A menj a p*c_sába tulajdonképpen a 'vaffanculo' lenne :D pontosan én sem tudom, hogy kell leírni, talán va a fa 'n culo...szavakra tagolva, de ez mindegy :D mert ez egy full tájszólásos dolog, pontosan 'vai a fare un culo' lenne, vagyis menj, és csinálj egy p***t...de ez lenne a melegebb éghajlatra való küldés...
és igen, Porco Dio (k*** is*** (nemíromki) csak finomabban..de az, és káromkodás), mannaggia, ez nem káromkodás, annyi, hogy a francba..de szerintem ne így műveld magad :)
cesso sz@rházi
frocio homokos
una checca hímringyó
fregatene sz@rd le
tua madre @nyádat
vaffanculo= va' a fare in culo - szó szerint menj csinálni a p*csába....vagyis amenj a p*csába a hyüle dolgaiddal egyetemben.
stronzo - sz*rrágó, köcsög
cazzo - f*sz
non me ne frega un cazzo - le se sz*rom
porca miseria - rohadt életbe
brutta troia - hülye k*rva, hülye p*csa
managgia te - dögölj meg (ez tájszólásból ered - male ne abbia tu - történjen veled rossz)
cazzata - f*szság
che palle - unalmas hülyeség (palle= heregolyók)
satöbbi satöbbi.
de olyan szépen és választékosan, mint a magyarok, nem tud ám senki!!! :))))
Szia! A vigyázz olasz! könyvben nem csak káromkodások vannak, de nem irodalmi olvasmány az igaz...arra is jó, hogy értsd , ha valaki neked mondja :-) de kedves szavak is vannak benne
bizti tudod, az olaszok a kezükkel is beszélnek, ezért káromkodnak is :-)
Ezen annyit nevettem .
http://www.youtube.com/watch?v=jVCuyrPk7P4&feature=PlayList&..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!