Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Nehéz az olasz nyelv?

Nehéz az olasz nyelv?

Figyelt kérdés

Szeretnék legalább egy legalább nagyon alap szintet megtanulni, de tanárt nem találok a közelben meg amúgy is biztos drága. Szerintem egyedül is meg tudok tanulni egyszerű dolgokat csak nem tudom hol kezdjem és hogyan, miből, honnan tanuljam. Valaki tudna tanácsot adni? Nehéz nyelv?

16L

2013. júl. 30. 13:09
 1/7 anonim válasza:
100%
Van egy könyv aminek ha jól tudom az a neve hogy "15 perc olasz" de nem biztos. Nem olyan nehéz ha jó a nyelvérzéked. Sok sikert! :)
2013. júl. 30. 14:20
 2/7 anonim ***** válasza:
Azért könnyűnek sem könnyű, az angolnál bonyolultabb, a ragozás része és a prepozíciók se könnyűek, az igeragozásnál itt is van egy csomó kivétel, meg az előljáróknál is. Lényegében még a kivételnek is van kivétele, pl in banca..de ezeket csak be kell seggelni, és menni fog. itt is sok igeidő van, a szavak tanulása viszont elég könnyen megy szerintem, írni, olvasni, kiejteni helyesen a szavakat is könnyű
2013. júl. 30. 14:48
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem könnyebben megy az olasz, mint az angol, valahogy közelebb áll hozzám a logikája, és a kiejtéssel sem volt soha problémám, mert nincsenek benne olyan hangok, amiket mi nem ejtünk, és ha megtanulod a kiejtési szabályokat, akkor minden olvasott szót ki tudsz ejteni, nem úgy, mint az angolnál.

A 15 perces nyelvkönyvek közül nekem az angol van meg, az nagyon jó annak, aki csak a legszükségesebbeket akarja megtanulni. Az olaszt nem ismerem, de gondolom, az is jó.

Ez az:

[link]

2013. júl. 30. 22:30
 4/7 anonim ***** válasza:

szerintem minden nyelvnek van könnyű ill. nehéz része,ugyanúgy az olasznak is. én egyedül tanulom már régóta, úgy vagyok mint te kérdező, egyszerűen nincs tanár itt a közelben...egész jó szintre eljutottam már, bár vannak még olyanok amiket nem tudok/nem értek..

én az I primi due passi-ból kezdtem tanulni, jó kis könyv lenne ha meglenne hozzá a hanganyag de sehol sem lehet hozzájutni..

esetleg kérdező próbáld meg az ELO-t vagy a kreatív nyelvtanulást, barátnőm utóbbiból tanulta meg a nyelvet, bár utána már ő is tanárhoz ment, de azt mondta arra jó volt, hogy az alapokat megtanulja.

2013. júl. 31. 08:18
 5/7 anonim ***** válasza:

Merrefelé laktok (akik nem találtok tanárt)?

Kedves utolsó, ha vannak konkrét kérdéseid, bátran keress meg velük privátban, és ha tudok, segítek.

2013. júl. 31. 12:57
 6/7 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen! :)

En Miskolc melletti vagyok.

2013. júl. 31. 15:55
 7/7 anonim ***** válasza:
Oh, hát ott nem tudlak sajnos tanítani. (Én tanítottam olaszt már, nyelvvizsga letétele előtt 500 forint/óráért, most is vállalnám olcsón, mondjuk 1000-1200-ért, hogy már megvan.)
2013. aug. 2. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!