Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mennyire nehéz az olasz nyelv?

Mennyire nehéz az olasz nyelv?

Figyelt kérdés

Nyelvtanilag, beszédileg.

Ha autodidakta módon szorgalmasan tanulom, akkor meddig lehet 1 nyár alatt eljutni vele?

Érdemes tanulni olaszul? Nagyon hehéz?

2013. máj. 9. 14:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem nehéz, én nagyon szeretem. Egy évig tanultam.

Autodidakta módon tanulásról nincs tapasztalatom, de szerintem egy nyelvhez kell a tanár, hogy magyarázza, mi miért van így vagy úgy. Egy nyár alatt egyedül szerintem csak alapmondatokat tudsz megtanulni.

2013. máj. 9. 14:27
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Kinek mi a nehéz. Az olasz a latin egyenesági leszármazottja. Nem tartozik az igazán nehéz nyelvek közé, de 1 nyár alatt azért ne várj csodákat!
2013. máj. 9. 14:27
 3/11 A kérdező kommentje:

De úgy hallottam, hogy rengeteg az igeidő, ami nehézséget okoz, plusz rengeteg furcsaság is lehet....angol wikin :"Clitic dative" "Clitic dative befor accusative" stb.

Ennyi igeidővel nem nehéz? plusz kötőmód

2013. máj. 9. 14:30
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Kinek mi a nehéz...

Én 3 éve tanulom az olaszt, 8 évig tanultam németül és szerintem a német sokkal nehezebb. Persze ehhez nyilván hozzá tartozik hogy hogy állsz a nyelvhez. Szereted-e vagy csak azért tanulod mert muszáj.

Az eleje nem nehéz. Én is autodidakta módon kezdtem.

De ahogy írták is ,rengeteg az igeidő. Tehát egy bizonyos szint elérése után, mikor már nem a szimpla múlt és jövőidőt kell használnod ahhoz,hogy megérts egy olasz nyelvű újságcikket, akkor bizony már érdemes tanárhoz menni,mert önállóan nem valószínű hogy meg fogjuk érteni mikor és hogy kell használni pl. a congiuntivo-t.

Milyen céllal kezded tanulni?

Egyébként sok sikert. :)

2013. máj. 10. 08:50
 5/11 anonim ***** válasza:
97%
Megtudsz tanulni autodidakta módon is.Az angolt is rengetegen megtanulják maguktól: filmekből,játékokból zenékből stb. Én japánt tanulok tanár nélkül szeptember óta és már skypeon eltudok beszélgetni japánokkal.Ha filmet nézek vagy ilyesmit akkor is értek eleget ahhoz,hogy élvezni tudjam.Végülis nyelv tanulás lényege az,hogy minél többet legyél az adott nyelvnek kitéve,hallgass sok mindent, olvas sok mindent.Ami az olaszt illeti én nem tanulom, de az ilyen nyelv nehézségi listákon mindig könnyűként van számontartva.Viszont azt hallottam,hogy rengeteg a rendhagyó ige és az azért okozhat problémát. :D
2013. máj. 10. 18:58
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem nehéz, de nem is könnyű. A nyelvtana elég szövevényes, de van benne logika. Az angolnál nehezebb, a németnél könnyebb.
2013. máj. 11. 11:41
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon logikus, szép, könnyen tanulható nyelv!! Nem azt mondom, hogy KÖNNYŰ, mert egy nyelvre se lehet ezt mondani, de szerintem nagyon tanulható, én imádom.... Egyszerűen ha elkezded nem akarsz majd leállni :D A németről ugyanezt magamnál nem mondhatom el, azzal sokkal jobban meggyűlt a bajom
2013. máj. 12. 18:16
 8/11 anonim válasza:
100%
Szia! Nekem a kedvenc nyelvem az olasz! Egy nagyon szerethető nyelvről van szò,ami megèrdemli, hogy gyarapodjon. Èn szemèly szerint 22 nyelvet tanulok alap fokon de az olasz a kedvencem. Egy nyár alatt ha minden nap minimum egy maximum három órát tanulsz akkor ősz elejère megfogod èrteni hogy mit mondanak. Ne arra gondolj hogy tiszta perfect lesz. De a szovegeket meg fogod erteni :)
2015. márc. 10. 14:04
 9/11 anonim válasza:
91%

gabeszXD: 22 nyelv?? Minek???? Főleg alapfokon...1-et felsőfokon, a többit középfokon :) 22 alapfokon még a munkához sem elég :(:( Mindenhol minimum középfokot kérnek :(:( De minden elismerésem :):)

Segíthetnél akkor egy kicsit: angol középfokú vizsgám van, beszélni tudok angolul ugyan nem folyékonyan, de nyaraláshoz, ismerkedéshez, levelezéshez, munkához elég. Viszont nagyon utálom! Gondoltam, hogy elkezdek egy másik nyelvet először csak autodidakta módon. Melyiket érdemes: olasz/francia/orosz/német??? Rühellem a bonyolult nyelvtant (vagy csak a legelején nem foglalkozott a tanár a nyelvtan erős megalapozásával szerintem - de nem alakultak ki a nyelvtani alapfogalmaim, így a középfokú nyelvtannal is nagy gondjaim vannak) Leginkább beszélni szeretném a nyelvet, nem pedig egy újabb vizsgát kipipálni.

2015. máj. 23. 18:50
 10/11 urbananett válasza:
0%
Kérdésem az, mit ér egy olasz nyelvet tudó pl németben?
2015. nov. 19. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!