Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Minek használnak az emberek...

Minek használnak az emberek olyan szavakat, amiket nem is ismernek?

Figyelt kérdés
Csak most ez a kettő szúrta a szemem: padhelyzetbe hoz és apszolut. Nem tudja, hogy nem jó, vagy minek használja?
2009. okt. 22. 20:13
 1/9 anonim ***** válasza:
68%
Nem lehet, hogy te vagy abszolút béna magyarból?
2009. okt. 22. 20:43
 2/9 anonim ***** válasza:
71%
Padhelyzet ha rossz helyre ülsz a suliba,Patthelyzet meg ha nincs más megoldás lehetőség.Nyelvtanbol karó!
2009. okt. 22. 20:48
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom nem a kérdező nem tudja, hogy hogy kell írni, hanem így olvasta valahol. Máskor tedd idézőjelbe, akkor világos lesz. Amúgy gondolom, hogy ha valaki így írja, legalább is a "padhelyzetet" akkor nem is érti, mit jelent.
2009. okt. 22. 20:52
 4/9 A kérdező kommentje:
Épp ezt mondom, hogy mi a fenének ír le ilyet, mikor egy átlagos embernek ez az első gondolata, ha ilyet lát, hogy mondjuk apszolut, hogy JÉZUS EREJE! A padhelyzetet meg nem az ülésre írta, hanem rendesen így, hogy na most padhelyzetbe kerültél. Anyám. Ha valaki ennyire nem tud helyesen írni, akkor miért használ ilyen szavakat?
2009. okt. 22. 20:52
 5/9 anonim ***** válasza:

Ez csak a sekélyes helyesírási tudásukból ered. Úgy mint az u-ú, o-ó, n-m...

"külömben" "dúrva" "pórnó"... mert ugye vannak a magyarban is olyan szavak amiket másképp írunk mint ejtjük. Ilyen az abszolút is. A padhelyzet-patthelyzet is, aki ezt írta feltételezem csak hallásból ismeri ezt a kifejezést, és hát félre hallotta.

Lehet ő is sejti hogy nem úgy kell helyesen írni, de az a kifejezés pont oda passzol, mármint jobban tetszik neki oda írni inkább hogy padhelyzetbe kerültél, mint hogy nincs megoldás...

Legalábbis velem már fordult ilyen elő, csak én inkább googleval gyorsan utána néztem, hogy tényleg szoktak e olyat írni, és úgy írják e:P

2009. okt. 22. 22:13
 6/9 anonim ***** válasza:

Az egy dolog, hogy helyesírásból nem túl penge valaki, ez adottság kérdése is. Tehát lehet, hogy ismeri a "patthelyzet" és "abszolút" szavakat, csak nem tudja helyesen leírni. (Bár a "nincs apenta" a "nincs apelláta" helyett is elég mókád volt, bár mondjuk itt a beszélőnek fogalma se volt, hogy mit akar mondani, csak valahol hallott ilyesmit... aztán mondta a hozzá legközelebbi szót. Ez már nem egyszerű helyesírási gond.)

A pocsék helyesírásnál jóval cikibb, amikor olyan szavakat használ, aminek a jelentéséről fogalma sincs, csak úgy ugye menőbbnek látszik. Gondolja ő, csak mások előtt épp hogy leégeti magát. Újabban divat, hogy a jól bevált, érthető magyar helyett idegen eredetű, vagy egyenesen idegen (angol, német, ritkábban latin) szavakat használnak, mikor sokszor még a pontos jelentésével sincsenek tisztában. (Pl. a közismert "lúzer" szó, amit sokan "csak úgy" odamondogatnak mindenhová, anélkül hogy ismernék.)

Na de az is szép, amikor sima magyar szavakkal nem tudnak mit kezdeni. Pl ott van az a szó, hogy idejekorán. Ez ugye azt jelenti, hogy épp idejében, pont jókor. Csakhogy sokan - a médiában is - olyan értelemben használják, hogy "idő előtt". Holott tök mást jelent...

2009. okt. 24. 18:06
 7/9 anonim ***** válasza:
az én kedvenceim: faroslemez, mély-telep, lükverc
2009. okt. 28. 00:27
 8/9 A kérdező kommentje:
Nekem már mondták azt is, hogy elhagytam a filtereket a ruhámról.
2009. okt. 28. 00:31
 9/9 anonim ***** válasza:

Persze, hogy elhagytad a "filtereket", közben nyilván "flitteres" cigarettát szívtál "szikpából", nem?

Ez, meg a "padhelyzet" jól megnevettetett, még nem hallottam ilyesmit! Köszi...

2012. okt. 24. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!