Nem is létezik olyan szó a magyar nyelvben, hogy "homofób"? Minden internetes oldal aláhúzza ezt a szót.
Számos új szó jelenik meg a köztudatban... Az elektronika meg internet világában még jó hogy, de a politika is számos szót akar ránkkényszeríteni...
ugye a sok -izmus (rasszizmus, antiszemitizmus, sovinizmus) ami manapság "menő" téma... na meg ami a te témádhoz kapcsolódik, szerintem a queer szót se ismerik az aláhzúzós programok, sőt még én sem tudom elképzelni magam előtt hogy az mi a fene lehet...
Miért ne létezne? És milyen internetes oldalakról beszélsz? A Word pl. nem húzza alá.
#1: Miért húzná alá akármi azt, hogy queer? A magyar nyelvű nyilván aláhúzza, mert ez egy angol szó, de angolul még több jelentése is van, tessék megnézni szótárban, ha nem ismered őket.
Csak egy megjegyzés, NEM az oldal húzza alá a szavakat, hanem a böngésző.
Tehát ha egyszer nem ismeri, akkor bizony minden oldalán aláhúzásra kerül.
A helyesiras.mta.hu Helyes-e így? eszköze nem arra való, hogy megmondja, létezik-e az adott szó a magyar nyelvben. Ilyen céllal ne használjátok.
Üdv: egy fejlesztő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!