Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Németben a der, die, das...

Németben a der, die, das határozott névelőket mikor használjuk?

Figyelt kérdés
Minden főnév elé oda kell tenni,vagy mi?
2009. okt. 18. 15:50
 1/10 anonim ***** válasza:
Gondolom igen , de sztem ha azt mondod hogy der auto :D akkor azt ugyanugy megértik mintha helyesen mondtad volna , hiszen nem full hülyék. Most nem azt mondom hogy nem kell odafigyelni rá , meg hogy nem kell megtanulni, hogy melyik hova stb. , de megkell tanulni mindent normálisan. :D
2009. okt. 18. 15:55
 2/10 anonim válasza:
kifejezetten csak az alanyesetet úgy használják, mint mi (tehát ha azt akarod mondani, hogy autó, akkor simán auto, de ha az autó, akkor das auto /nem pedig der :P/ viszont ha már nem alanyesetben használod, hanem pl. tárgyban, mondjuk oroszlánt, akkor már csak úgy mondhatod, hogy den Löwe (den nélkül alanyeset :) érthető volt? :D
2009. okt. 18. 16:03
 3/10 A kérdező kommentje:
Igen,köszönöm!
2009. okt. 18. 16:08
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem úgy tűnt, hogy az első kérdező szándékosan írt DER Autót

:D

2009. okt. 18. 18:26
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
*első válaszoló
2009. okt. 18. 18:27
 6/10 anonim ***** válasza:
Igen :D nekem is úgytünt hogy szándékosan irtam mivel szándékosan is irtam :D elméletileg ugy lett volna értelme amit mondani akartam volna :D
2009. okt. 18. 18:33
 7/10 anonim ***** válasza:

minden főnévnek van névelője.

der-himnem (pl: der vater)

die- nőnem (pl: die mutter)

das-semleges nem(pl. das kind)

2009. okt. 19. 19:49
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha a magyarban nem rakjuk ki, akor ált. a németben is. (Ich klaufe Blumen, Milch usw.)De pl a praepositós részeknél gyakrabban használják az estekmiat..
2009. okt. 22. 15:50
 9/10 anonim válasza:
klaufen???? olyan van, hogy kaufen (=vásárolni), meg olyan is, hogy laufen (=futni), de így?! xD
2009. okt. 29. 12:30
 10/10 anonim ***** válasza:
Bocs mea culpa... kaufen a helyes
2009. okt. 31. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!