Honnan származik a divat szó?
Figyelt kérdés
Tudom, hülye kérdés, de az jutott eszembe, hogy ugye a magyar divat szó nem hasonlít semmilyen külföldi szóra. Angolul, németül, törökül, oroszul, csehül, horvátul... sem.
Tehát honnan származhat, mert én nem tudom elképzelni az, hogy az ősmagyarokkal hoztuk, aztán István király a feleségének azt mondta volna, milyen divatos vagy, és így tovább.
2013. júl. 5. 12:22
1/3 anonim válasza:
sztem a magyar dívik szóból jön, viszont az már kicsit elavult, nem dívik használni :D
2/3 anonim válasza:
vagyis nem dívik a használata, asszem így lenne jó
(előző vagyok)
3/3 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. Tulajdonképpen nem tudom, miért érdekelt, csak úgy eszembe jutott :D
2013. júl. 12. 08:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!