Miért divat manapság hü. ének lenni, pl matekból? (tisztelet a kivéelnek) Sokan mondják azt, hogy "én hü. E vagyok matekból", és büszkélkednek is vele, mintha ilyen népbetegség lenne. Szerinem meg inkább gáz.
Másból is "divat" hülyének lenni... Régen agyonverték otthon a gyereket, ha nem jól viselkedett, vagy rossz jegyet vitt haza, ma már a tanárt verik meg, és az a menő, aki full egyes mindenből, aki meg csak szimplán tanul és jó jegyei vannak, azt lestréberezik, kiközösítik az osztálytársai. Igazából ez csak a lázadás egy formája, szerintem nem kell példákat felhoznom, a leghíresebb a hippikorszak; egyszerűen csak nem csinálták azt, amit megkövetelt az állam, nem vonultak be katonának, drogoztak, meztelenkedtek, egyszerűn csak úgy élték az életüket, ahogyan ők akarták. Az iskolában is ez a helyzet; "ne mondja meg nekem senki, hogy mit csináljak", akinek pedig fontos a tanulás, úgy tartják, hogy ő behódolt a rendszernek (bár azt nem értem, ezért miért kell valakit bántani, mivel ezzel senkinek sem árt).
Ez a következménye a felvilágosodásnak és a kapitalizmusnak; ez a modern kor.
Meg azt sem értem, hogy miért kell olyannak lenni mint a másik, aki az egyedfejlődésben alul maradt (gondolok itt ez alatt a hü..ékre)...
Miért nem lehet kibújni ez alól, és az egyediségre törekedni???
Én nem vagyok valami jó matekból.Inkább humán beállítottságú vagyok,sőt...
Mindenesetre azért próbálkozom,több-kevesebb sikerrel. :') Szerintem azért lett "divat" hülyének lenni,mert akik tanulnak,azokat rögtön strébernek nyilvánítják,pattogó okostojásoknak.És a többség nem szeretne oda tartozni.
Akkor ne tartozzanak oda, meg ne basztassák a másikat, mert pl bennem minden megmaradt, minden egyes emberre emlékszem még most is, aki basztatott, 20 éves vok.
Meg nem hiába van az a mondás, hogy:
"Nem szabad viszonzás nélkül hagyni mások tetteit. Erre való a hála és a bosszú."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!