Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Olasz vagy spanyolnak könnyebb...

Olasz vagy spanyolnak könnyebb a kiejtése egy magyar számára?

Figyelt kérdés
Illetve az olasznak mennyivel nehezebb a nyelvtana?
2013. jún. 30. 14:04
 1/9 anonim ***** válasza:

Az olaszról nem tudok nyilatkozni sajnos. Nekem a hangzása jobban tetszik kicsit, mint a spanyolé, de mivel utóbbi nyelvet tanultam 4 évig, ezért arról írnék pár szót.

Szerintem a kiejtése nagyon könnyű. Németet és angolt tanultam előtte, azokhoz képest mondom. Ami a nyelvtant illeti, az már jóval bonyolultabb, mint pl. az angol.

Nehézségi sorrendben nekem, a legkönnyebbtől kezdve: angol, német spanyol.

Az osztályban 2 csoport volt, én a spanyolosokhoz tartoztam, a többiek olaszosok voltak. Sokat nyávogtak ők is a kötőmód miatt, az tényleg húzós, de ki lehet bírni.

2013. jún. 30. 14:12
 2/9 anonim ***** válasza:
Én pedig épp az olaszról tudok nyilatkozni :) a kiejtése egyszerű, néhány szabályt kell megtanulni és már tudod is. Ilyen egyébként a német is. Az olasz nyelvtan nagyon nehéz, szerintem olyan szinten simán van, mint a német, amiről eléggé egyértelműen mondja mindenki, hogy nehéz. Akik könnyűnek titulálják azok általában egyébként nem is tanultak olaszul, illetőleg azt sem árt figyelembe venni, hogy mind az olasz, mind a spanyol 2. 3. idegen nyelv a tanulók körében, ami jócskán megkönnyíti a nyelvtanulást. Plusz általában az emberek szimpátiából választják ezeket a nyelveket, érthető, hogy jobban megy a tanulás, mint mondjuk egy németé, ami sokaknak első idegen nyelv, plusz nem feltétlenül tetszés alapján tanulják, ha érted mire gondolok.
2013. jún. 30. 14:30
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Mind a kettőt beszélem, egyiknek sem nehéz a kiejtése. A kasztíliai spanyolban elég pöszén beszélnek, de mivel a világon elég sok helyen anyanyelv a spanyol, ha nem megy a pöszézés, maximum azt hiszik, hogy a mexikói spanyolt tanultad. Egyébként is mindkét nép, az olasz és a spanyol is hálás azért, ha egy külföldi beszéli a nyelvüket, nem bántja a fülüket, ha nem tökéletes a kiejtésed.
2013. jún. 30. 14:35
 4/9 anonim ***** válasza:
Én is spanyolt tanultam és szerintem nagyon könnyű nyelv. Persze vannak benne nehézségek, de az mindegyik nyelvben előfordul. Kiejtésre nekem is az olasz tetszik jobban, de ezek szerint jóval nehezebb a nyelvtana.
2013. jún. 30. 14:49
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem az olasz nyelvtannal nem volt semmi bajom, elég logikusnak találtam, mivel az igeidők épülnek egymásra. Csak a kivételekből van rengeteg (mint más nyelvben is), és sok a különböző ragozás, amiket ha egyszer megtanulsz, utána lehet vele boldogulni. Szerintem ez valamennyire nyelvérzéktől is függ, kinek mennyire nehéz. Nekem hangzásra sokkal jobban tetszett mindig az olasz, és a kiejtést megtanulni kifejezetten könnyű.
2013. júl. 10. 01:15
 6/9 anonim válasza:
46%
Egyik nyelvnek se nehéz a kiejtése.
2013. aug. 16. 17:47
 7/9 anonim ***** válasza:

Én olaszul tanulgatok, kövezzetek meg, de nem találom különösebben nehéznek a nyelvtanát. Tényleg az vele a legnagyobb "baj", hogy rendhagyó esetből szinte már több van, mint szabályszerűből (pl. az igék múltidejű alakját illetően), a része kicsit magolós. Az igeragozás viszont könnyű benne, a kiejtésről nem is beszélve.

Egyedül nekem tetszik jobban a spanyol hangzása...?

2014. jún. 17. 03:10
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem sem az olasz, sem a spanyol hangzása nem tetszik túlzottan (egyébként spanyolt tanulok), de a kiejtés nagyon egyszerű. (Engem például idegesítenek a castellano-ban a pösze hangok, és hangsúlyozás is kevésbé tetszik, mint a dél-amerikai kiejtésben)

Ahogy hallottam, és nagyjából ahogy én is tudom, az olasz kiejtés sem nehezebb.

És azt sem értem, hogy aki azt mondta, hogy a német kiejtése nehezebb, az miért? Az is pont ugyanilyen egyszerű, megtanulsz pár szabályt és már megy is.

2014. jún. 17. 23:43
 9/9 anonim ***** válasza:
az olaszban meg kell tanulni, hogy van nyílt és zárt e és o hang, nekünk most már csak egy e és o hangunk van. Ez okozhat egy magyarnak nehézséget. A spanyolban pedig van 4 réshang, melyek nekünk nehézséget okoznak, de az olaszban is van l-j közötti hang (figlio). Nekem a spanyol egyáltalán nem tetszik, az olaszt imádom. Mindkét nyelv ugyanolyan nehéz, ha helyesen akarsz beszélni. És mivel a spanyolok gyorsan beszélnek és nem elegánsan, nem is fogod őket először érteni.
2014. szept. 9. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!