Mit jelent az alábbi szöveg? (angol)
Egy ennél magyarosabb és érthetőbb fordítást hozzon össze valaki, gugli fordító szerintem felejtős. Eddig én is eljutottam: Búvárskála: általában egy búváróra tekerőjén található, ennek segítségével a néhány percre alámerült búvár előreállíthatja az időt. Ez a dolog néha az óraüveg alatt található és egy fogpiszkálóhoz hasonló eszközzel fordítható a „9 órás” pozícióban.
Csakhogy a fentebb látható szöveg nem érteles, több szerkezetet nem, vagy rosszul értettem.
Búvárskála: többnyire a búvár órák forgógyűrűjén található
(Erre gondolok: [link]
csak nem tudom, mi a magyar neve)
Lehetővé teszi, hogy a búvár előre beállítsa a merülés idejét (=hosszát) percekben. Néha az órakristály (ezt sem biztos, hogy így hívják magyarul - sajnos nem vagyok óraszakértő) alatt helyezkedik el, és a 9-es számnál lévő pöcök/nyomógomb segítségével forgatható.
Napsugárka! Az angol szöveg teljesen helyes, a fordító azért nem fordít helyesen mert nem elég intelligens ahhoz, hogy a sok szinonima közül kiválassza a szövegbe logikailag beillőt.
Az pedig nem segítség, ha beírod a google fordító értelmezhetetlen fordítását. Így inkább ne is segíts máskor.
Piros kézzel jutalmazom a következő válaszokat: #1 #5 #6
Zöld kézzel jutalmazom a következő válaszokat: #3 #4 #7 #8
A #2 és #9 sorszámú választ nem tudom értékelni.
A "zöld kéz" kategóriában lévő meghatározott sorszámú válaszolóknak köszönöm szépen az értelmes hozzászólásaikat, sokat segítettek, most már értem a lényeget.
Egyetlen választ sem jelentettem törlésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!