Pontosan mely nyelvek agglutinálóak, ragózóak?
Figyelt kérdés
Hol találok olyan táblázatot vagy felsorolást ami az összes! ragozó nyelvet tartalmazza? MInden kontinensről !
Találtam olyat ahol ide sorolják a Dravida nyelveket máshol meg nem. A japán is ragozó de náhol a kínaval rokonítják,ugyan ezt tallátam a koreai nyelvvel kapcsolatban is.Ha minden igaz ide tartozik a szuahélié s bantu nyelvek,mert ilyet is találtam.
Van olya táblázat,kép vagy bármi ami a világ nyelveit aszerint mutatja,hogy melyek agglutinálóak,flektálóak,izolálók,stb...
Hogy a kontinenseken mely nyleveket hol beszélik és mik tatoznak oda?
2013. jún. 18. 15:25
1/2 anonim válasza:
2/2 anonim válasza:
A koreai agglutináló (ott a többes szám jele, a birtokos, a tárgyrag, stb), régen a kínai írásjeleket használták, és jó néhány kínai szó megmaradt beszédben és - bár főként - írásban, emiatt lehet a rokonság.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!