Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Milyen a kanadai angol?

Milyen a kanadai angol?

Figyelt kérdés
2009. okt. 9. 21:15
 1/7 anonim ***** válasza:
58%

Legfőképpen kanadai. De ha kanadában élő angolról beszélsz, az bizony angol.

Vagy ha a nyelvre gondolsz, nos, az kicsit más, mint a brit, vagy az amerikai, vagy az ausztrál, vagy a szaffa. Olyan kanadais. Nekem az amcsihoz hasonlít legjobban...

2009. okt. 9. 23:34
 2/7 anonim ***** válasza:
38%
de a nyelv mégis milyen? ez engem is érdekelne :DDD
2009. okt. 9. 23:47
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a nyelvek kategoriaban irtal, gondolom a kanadai angol nyelv sajatossagaira vagy kivancsi. Kiejtesre nagyon hasonlit az amerikaihoz, de van par kivetel. Pl. "ou" diphthongokat máshogy ejtik, nem au-nak, hanem oo-nak. Tehat olyanokat mondanak, hogy "aboot", "oot" meg valahogy van olyan gyengen francias hatasa ugy osszessegeben annak, ahogy beszelnek, de Kanada nagy orszag, a kiejtes is mindenhol mas. Ontarioban mashogy beszelnek, mint pl. British Columbiaban, egyes dialektusok az amerikai midwestire hasonlítanak a legjobban (szerintem). Mondhatjuk, hogy kiejtesben amerikai angol a kanadai nagyjabol, meg sokszor az amerikaiak sem tudnak nagy kulonbseget tenni, irasban mar nem igaz ez. Ott a brit angol ervenyesul jobban, allami kenyszerre az amerikanizacio ellen. Ezert a kanadaiak brit angolosan a defense-t defence-nek, a favorite-et favourite-nek stbnek irjak. A szokincse meg nem igazan egyedi, inkabb amerikai, de hasznalnak par brit szot. Valojaban Kanada nagyon USA befolyas alatt van es ez a nyelven is latszik, kiveve az irott nyelvet.
2009. okt. 10. 00:11
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

egyszer az amcsi nyelvtanáromat egy kanadai srác helyettesítette, még a kötőszavakat is alig értettem meg, pedig felsőfokúm van...

a Toronto-t pl úgy mondta tnto...

2009. okt. 10. 09:44
 5/7 anonim ***** válasza:
Az USA-ban is sokan ugy mondjak ki a Torontot, ahogy irtad. Ez nem kanadai sajatossag.
2009. okt. 10. 13:29
 6/7 anonim válasza:

Sztem az egyik legjobb..:)és legkönnyebb az americai mellett:)

olyan "lágyan" beszélnek vagy nem tom..:) nekem hiányzik nagyon:)

2009. dec. 29. 11:56
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
En most itt elek kanadaban....es meg frissek vagyunk itt...szoval en is tanulom a nyelvet...elegge slangesen beszelnek....en british angolt tanultam otthon mint mindenki...es sok dolgot ki kellett vernem a fejembol ami britsh ...pl good(britsh-gud)(kanadai (göd) es nem nyomod meg a d-t csal lazan ejted a vegen a d-t....ezt nehez elmagyarazni....ezt hallani kell....meg pl Have you got??? Nem nagyon hasznaljak...inkabb do you have??? kissebb aprobb elteresek....de a kulonbozo angol nyelvek..csak..a kiejtesben nyilvanulnak meg...annyira nyelvtanban nem ...a kiejtes...az brutalis...de ha kanadaban elsz az sztm legalabbis en igy hivom a "bevandorlok hazaja" Megszokod a kiejtest...az indiaiak pakisztaniak japanok kianiak...kiejteset ... meg meg sorolhatna...aki kanadaban el a kiejtessel nem lesz gaz ha pl elutazik angliaba mert az akcentus mar nem fogja zavarni...annyit fele akcentus van kanadaban...jesszus....
2010. máj. 29. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!