Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Van itt valaki olyan elvetemül...

Van itt valaki olyan elvetemült hogy csehül vagy szlovákul tanulna?

Figyelt kérdés
Ha igen, mi vett rá, melyiket a kettő közül és miért, illetve hogyan tanulod/tervezed hogy megtanulod?

2013. jún. 6. 22:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
,,A szlovákok is így ejtik ezeket a szavakat, mivel így is kell´´ erre reagálnék: nem teljesen adok igazat, nálam, és sok magyar akcentussal beszlőnél is, erősebb az ejtett magánhangzó, ezt meg is szólják. Nálam, a főiskolán, beszámolót kellet csinálnom és a előadás közepén megállitott a tanár, hogy itt fejezzük be, mert túl erős az akcentusom.
2013. jún. 10. 10:02
 12/16 anonim ***** válasza:

9-es vagyok.

Ha valaki a rondasága miatt nem bírja a szlovákot, akkor válassza az oroszt, ott nincsenek ilyen brutál mássalhangzó-tolulások, mert a szonoránsok mellé is beírják a magánhangzót, ha kiejthetetlennek tűnik (pl. szk. krt = or. krot, stb). Ha pedig a nehézség a baj, akkor a horvátot, bár az orosz is könnyebb azért.

Kedves előző, ez komoly, hogy ilyen volt? :( Csak azért belédkötött, mert nem ejtetted szépen? Valami szemét alak lehetett az a tanár... :((

Amúgy nem akarlak megkérdőjelezni, te élsz köztük, én pesti vagyok, hiszek neked.

2013. jún. 10. 19:02
 13/16 anonim ***** válasza:

Hát, látod itt ilyen a helyzet. Nem tanulhatunk az anyanyelvünken, még belénk is kötnek. Tudom, hogy Magyarországon is tanulhatnék(olyan rossz ezt leirni, eleve Mo-n kellene tanulnom), de nem ilyen könnyű a helyzet, mivel én magyar-informatika tanári szakon tanulok, és ha Mo. tanulnék, akkor Felvidéken nem kapnék munkát, mivel a magyar Felvidék a hazám, ezért itt is akarok maradni.

(Tudom, hogy háttal nem kedünk mondatot, azt is, hogy kellett két t :) biztosan gyengén nyomtam a t-t)

2013. jún. 10. 22:00
 14/16 anonim válasza:
a szlovák nyelv igen konnyu,csak rá kell hangolodni. én majdnem tokéletesen tudok szlovákul :) práve naopak: podľa slovákov madarčina je oveľa tažšie než slovenčina, či čeština. Slováci sa smeju, že madari nedokážu vysloviť niektoré slová, ako napríklad: zmrzlina, stľp, Strbské pleso, vlk, vlča :) mám štrnásť rokov a už 5 celých rokov učím slovenčinu, som hrdá na to
2013. jún. 17. 20:03
 15/16 anonim ***** válasza:
47%
možno sa iba učíš a nie učíš
2013. jún. 17. 23:29
 16/16 anonim válasza:
kétértelmu szo. nem kell bepisilni :)
2013. aug. 25. 23:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!