Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent ez a két kanji?

Mit jelent ez a két kanji?

Figyelt kérdés

Kaptam két medált, de nem tudom mit jelentenek. Már szétnéztem neten is hogy hátha megtalálom mert ismerősek, de nem nagyon találtam semmit. Csak néhány kanjit ismerek de ezeket pont nem. Nem tudja valaki hogy mit is jelenthetnek?

Itt a kép róluk: [link]

2009. okt. 3. 16:11
 1/5 anonim ***** válasza:
a bal oldali az a szerelem, de a jobb tényleg érdekes néz ki, nem fordítva van letéve?
2009. okt. 3. 16:20
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez kínai, nem japán. A bal oldali a szerelem, a jobb oldali a barátság, azt hiszem.
2009. okt. 3. 16:51
 3/5 A kérdező kommentje:

Áh. köszönöm szépen. Akkor azért is nem ismertem fel ezeket mert nem is japán.

nem tudom még nagyon megkülönböztetni mi japán és mi kínai. szóval köszönöm az információkat.

2009. okt. 3. 16:54
 4/5 anonim ***** válasza:

Japánban is használnak kínai jeleket, bár némely jel kicsit eltérő. Kínában a kommunista hatalomátvétel után volt egy írásreform, ami után sok jelet leegyszerűsítettek. Ilyen volt a szerelem is. Eredetileg 愛-ként írták, az egyszerűsítés után pedig így: 爱. Kis különbség van a két jel között. Japánban megmaradtak az 愛-nál. De más szavaknál meg épp fordítva van, japánban egyszerűsítették és kínában nem. Vagy éppenséggel mindkét helyen egyszerűsítették. Tajvanon, ahol kínaiul beszélnek, ott viszont még mindig az eredeti jeleket használják.

Egyébként ha bővebben érdekel a téma, írhatsz privátban. :)

A bal oldali jel az valóban a szerelem jele, a jobbat viszont nem ismerem fel...

2009. okt. 24. 05:37
 5/5 anonim válasza:

Találtam egy japán-angol szótárat aminek japán kanji, hiragana és katakana billentyűzete is van:

[link]

Itt meg lehet találni a kanjikat, ha van türelmed végignézni és meg tudod számolni hány vonásból áll a keresett kanji. :)

2010. dec. 17. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!