Nyelvtanulásnál honnan tudod, hogy a szó melyik jelentését tanuld meg?
A szótárazás és a nyelvtanulás azért két külön dolog.
Amikor megtanulsz egy új szót, akkor azt nem önmagában tanulod, hanem egy adott környezetben, tehát egy adott jelentéssel. Esetleg egy másik jelentését majd fél év múlva fogod megtanulni ugyanannak a szónak.
A jobb szótárakban pedig szokott lenni példamondat, vagy körülírás. Pl. az Országh féle szótár ilyen (volt 20-30 évvel ezelőtt, most nem tudom).
A szótárazás nem elég. Amikor sokat tanultam szótárral, én is jártam párszor úgy, hogy megtanultam egy szó egyik jelentését, aztán egy angol anyanyelvűvel folytatott beszélgetésben használtam, és kiderült, hogy valami elég nagy hülyeséget mondtam, mert nem a megfelelő kifejezést tanultam meg.
Szótárazni jó, de nem elegendő. A kérdéses szavakat írd össze, és kérdezd meg egy angol anyanyelvűtől vagy angoltanártól, hogy melyik pontosan mikor megfelelő.
Igazuk van fölöttem!
Adhatok egy tanácsod? Neten a rövid happynew.com-ról olvasgass cikkeket. Mókásak,érdekesek és ha ott nem ismersz egy szót, a szótár kiadta 5-6 szóvól ki tudod szedni,ami oda illik :) Hajrá :)
Vagy szótárazz egyszerűbb dalszövegeket (szóval ne system of a down aminek baromi elvont jelentése van, hanem Bruno Mars, Mika, ilyeneket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!