Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért mondják a németre, hogy...

Miért mondják a németre, hogy csúnya nyelv?

Figyelt kérdés
Azt tanulom, nem csak azért, mert hasznos, hanem mert nekem nagyon-nagyon tetszik, hangzásra is és mindenre. Logikusnak és egyértelműnek tartom a nyelvtanját (erős igéken túl vagyok, névelőket-többes számokat könnyen megjegyzem) és sorra 95% felettiek a dolgozatok. Mások meg mondják, h képtelenek lennének egy ilyen csúnya nyelvet tanulni. Belenéztem a spanyol munkafüzetükbe meg könyvükbe, hallottam őket spanyolul beszélni, és nekem meg az nagyon nem tetszik, nekem az olyan túl dallamosnak tűnik .. néztem a szavaikat, képtelen lennék rendesen memorizálni őket. Na.. értitek a kérdésemet? :D
2013. máj. 2. 20:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Én azért mondom, mert szerintem az. Egy év alatt összehoztam egy középfokot, aztán gyorsan el is felejtettem, a mai napig kiráz a hideg, ha a németre gondolok. Csak Mozart német nyelvű operáit imádom. Most spanyolul tanulok, és imádom, annyira szép a hangzása, és angol után nagyon könnyen megjegyezhetőek a spanyol szavak. Szóval ízlések és pofonok:)
2013. máj. 2. 20:35
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert kemény nyelvnek számít (vagyis több a mássalhangzó mint a magán) és általában az embereknek a lágyabb nyelvek kellemesebbnek hangzanak. (pl. a spanyol, olasz, stb.) Vagy valami ilyesmi. Nem vagyok nyelvész. Nekem is jobban tetszik amúgy a német, orosz, stb. mint a latin nyelvek.
2013. máj. 2. 20:38
 3/12 anonim ***** válasza:
szerintem hatalmas nyelv :D http://www.youtube.com/watch?v=hBi1sQtaCww
2013. máj. 2. 20:43
 4/12 anonim ***** válasza:

Én hozzászoktam, hogy gyakran hallok német beszédet... de akik szerint csúnya azok azért mondják, mert sok benne a "ch", "s", "z", "c", "k" hang, szóval "durva" nyelv... És a Hochdeutsch elég monoton mondjuk...

Itt egy jó "ízes" beszédű osztrák zenekar, ami nem a tipikus hochdeutsch... még egy igazi német anyanyelvű sem értene meg minden belőle :)

http://www.youtube.com/watch?v=wmI2m06YFfc

2013. máj. 2. 20:48
 5/12 anonim válasza:
71%
Mert ízlés kérdése. Én is utálom a németet. Hallgatni szörnyű, a szavaik meg katasztrofálisak. Egyszer próbáltam németet tanulni, egy hét után abbahagytam. Nekem a szavaik olyanok, mintha találomra egymás mellé írtak volna betűket. Egy nyelv azért szép, mert dallamos, nem olyan kemény hangzású, mint a német. A spanyol sokkal szebben hangzik, énekelve meg főleg.
2013. máj. 2. 20:49
 6/12 anonim ***** válasza:
Nem csúnya nyelv. Csak semmi különös és feleslegesen cifrázzák a der die das-szal
2013. máj. 3. 09:02
 7/12 anonim ***** válasza:

Szerintem egyáltalán nem csúnya nyelv.

Akiknek nem tetszik, azoknak azért nem tetszik, mert nem passzol bele abba a miliőbe, amit most egy nyelvtől várunk.

A német (germán) nem mesterséges nyelv. Ezért nem csak a szavak direkt jelentése benne az információ, hanem benne van a hangzásban, a logikájában egy egész nép filozófiája, kultúrája. Jelentősége van annak, hogy amit mond, azt miért úgy mondja.

Ezek a szakrális hangzások (rezgések) viszont nem passzolnak a mostani materiális nyelvezetbe. Ennyi. Ezért érzik idegennek, durvának.

2013. máj. 3. 09:38
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem cifrázzák a Der die dasra épül az egész nyelv ha az nem lenne nem is lenne értelmes nyelv.
2013. máj. 3. 10:21
 9/12 anonim ***** válasza:

Nem mondanám, hogy csúnya, egy-két musical-ben kifejezetten tetszik is, de ettől függetlenül én egyszerűen sosem tudtam megtanulni: 12 év tanulás után lett belőle középfokú üzleti nyelvvizsgám, angolból már fél év után regényketet olvasok (meg is értem őket rendesen). A német mindig is szenvedés volt, a szavakat állandóan kevertem, még újakat is alkottam. :)Mit nem adtam volna érte annak idején ha megy...

Régebben el se hittem volna ha nem magam tapasztalom, hogy van ilyen, hogy valaki egyik nyelvet nagyon könnyen a másikat meg sehogyan sem tudja megtanulni.

2013. máj. 3. 13:56
 10/12 anonim ***** válasza:
Nekem nem tetszik. Az angol sem, mindkettő bántja a fülemet. Sokaknak az orosz is hasonlóan kemény hangzású és csúnya, de nekem kimondottan tetszik, ahogy a francia is, pedig azzal szemben is sokaknak van fenntartása.
2013. máj. 3. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!