Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Nektek is feltűnt, hogy a...

Nektek is feltűnt, hogy a spanyol sokkal szebben hangzik a dalokban, mint beszédben?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy ez a legtöbb nyelvre igaz, de szerintem a spanyolnál ez határozottabban jelentkezik. Én pl. ezen dalok miatt kedveltem meg a nyelvet még kiskoromban. Persze azért beszédben is szép csak -főleg Európában- gyakran elhadarják meg pöszögnek is :)

2013. ápr. 25. 11:50
 1/2 anonim ***** válasza:

Ezzel egyet tudok érteni. Pl. Maria Isabel: Fantastica c. dalát hallgasd meg, fent van youtubon. Ennek az lehet az oka, hogy egy pörgős, pattogós nyelv, és vagánnyá teszi a dalokat.

De beszédben már korántsem hangzik ilyen jól.

2013. ápr. 25. 11:52
 2/2 anonim ***** válasza:

Minden nyelvnél más a beszéd és az ének, a spanyolnál talán azért jön ez ki határozottabban, mert azt a hatást kelti, mintha hadarnának a beszédben (valójában nem beszélnek sokkal gyorsabban nálunk), illetve aki nem érti a nyelvet, nem tudja belőle a szavakat sem kivenni, csak a hangzás alapján lehet benyomása. Egyébként én is dalok miatt kedveltem meg a spanyol nyelvet, énekben nagyon dallamos.

Másrészt a spanyolban zenei hangsúly van (inkább, mint nyomatéki), azaz a hangsúlyos szótagot valamivel magasabban ejtik.

2013. ápr. 25. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!