Három-négy hónap alatt meglehet tanulni angolul?
Utolsó előtti:
Mi főleg szituációs gyakorlatokat csináltunk a csoporttal, ha nem tudod mi az szívesen kifejtem neked.
Kedves Negyedik!
Igen, a meg lehet és a meglehet között van különbség. És a Kérdező ROSSZUL írta! Mivel megtanulni az ige, és közé ékelődik a lehet, nem pedig a "meglehet" az ige.
Az pl. így lenne helyes:
- Holnap jó idő lesz?
- Hát az meglehet.
11-es vagyok:
Sok mindentől függ ez. Túl sok mindentől: embertől, módszertől, tanártól, könyvtől, segítség mértékétől. Sokan évekig, évtizedekig tanulják az angolt, napi 1-2 órában, és mégse tanulják meg, főleg ők azok, akik egyedül tanulják, vagy tanárral ugyan, de rossz tanárral, aki rossz módszerrel tanít nekik.
Más oldalról meg 3-4 hónap alatt is megtanulható, számos példa mutatja. Aki jó módszerrel, segítséggel áll neki, és kellően odateszi magát, ilyen 4-5 órában, annak bőven teljesíthető. A 3-4 hónapos sietségnek viszont ilyenkor van egy ára: amit gyorsabban tanultunk meg, azt gyorsabban is felejtjük el, és a gyorsabban megszerzett tudás bizonytalanabb, instabilabb, mivel nem volt ideje ülepedni az anyagnak, és nem ment át kellő számú ismétlésen.
Angol nyelvtan helyett magyar nyelvtan, hogy lezárjam a vitát:))
A címben rosszul írta, de az alatta lévő szövegben jól. Mert: ha az igekötő és az ige között áll egy másik szó akkor mind a hármat KÜLÖNÍRJUK. Itt az igekötős ige a "megtanulni", a közte lévő szó a "lehet".
Általános iskola alsó tagozat :))
Én ezzel tisztában vagyok.
Arra reagáltam, amit a címben írt.
14:13
Ha már itt tartunk, akkor háttal nem kezdünk mondatot! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!