Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek jók lettek ezek a...

Szerintetek jók lettek ezek a rímek? (angol)

Figyelt kérdés

Rap szövegeket akarok írni, de magyarul nem sikerülnek, angolul sokkal jobban megy. A nyelvtant ne vegyétek figyelembe, az igazi rapperek sem teszik... :)

1.

there will come the time when n*ggaz call you lame

but aint no give a damn about 'em just keep it on your lane

they cant reach the top of it 'cuz they aint play the game

thats a chance you gotta push it 'til you hit the fame

2.

you just tryna break me down but i aint understand

why you wanna mess with me when i aint give a damn

i just reppin my family and of course my brothas

our names mean something but yours is absolutely nada

i just hittin on the rap game, life gave me a chance

and i rollin up another plane, dont care 'bout the past (forgettin the past/to forget the past)

3.

hittin on a friends crib and we gettin thrown

at the point we feel high enough we tryna get a blow

Ezeket mind tegnap írtam, és érdekelne, hogy mások látnak-e benne valami jövőt... A válaszokat előre is köszi. :)

2013. ápr. 7. 12:25
 1/2 anonim ***** válasza:
A rímek nagyon tetszenek. DE: Unokatestvérem Amerikában él és egyszer beszélgettem vele az angolról és azt mondta, hogy az ain't használata nem igazán szerencsés, mert az tré. Meg láttam, hogy nem is helyesen használtad. Ezt csak jó szándékból mondom, ne értsd félre. Én is írtam pár dalszöveget. És ha esetleg dalt szeretnél írni, akkor azt tanácsolom, hogy 6-11 szótagos sorokat írj. Amúgy pedig csak így tovább, ügyes vagy.
2013. ápr. 7. 23:54
 2/2 ChrisM ***** válasza:
Előzőhöz annyit, hogy az ain't/ain't no egy tipikus US kifejezés. Írásban valóban nem szerencsés, illetve formális élőbeszédben sem mindig, mert a használata inkább a feketékhez köthető. De informális beszédben és dalszövegekben abszolút elfogadott (rapben meg pláne). Dalszövegekben már csak technikai okokból is, mivel egyszerre helyettesítője a don't-nak, az isn't-nek és a haven't-nek, amik ritmikai okokból sokszor nem férnének el.
2013. ápr. 12. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!