Márciuska kérdése:
Miért hívják a habcsókot, kókucszcsókot és a többieket "csók"-nak? Mi köze a "csók" alakú süteményeknek az igazi csókhoz?
Figyelt kérdés
2013. márc. 21. 14:21
1/4 anonim válasza:
nemtudom. nekem a habcsókról mindig az jut eszembe, hogy annyira édes, mint csók. már-már túl édes.
2/4 anonim válasza:
3/4 anonim válasza:
Szerintem nem a süti alakja "csók", hanem az állaga, anyaga. Mármint az a könnyű, szinte súlytalan anyag. :)
4/4 A kérdező kommentje:
Úgy látom mindenki a könnyűségre vagy az édességre tippel. Köszi az eddigi válaszokat, és továbbra is kíváncsi vagyok, ki mit gondol. Esetleg olvasott vagy hallott valaki valami konkrétumot a habcsók elnevezésének történetéről? Én annyit találtam, hogy a puszedli elvileg azonos a habcsókkal (bár szerintem nem egészen ugyanaz a kettő) és a német Pusserl, Busserl szóból jön. Lehet hogy volt valami képzettársítás vagy félrefordítás, félreértelmezés, aminek során köze lehet a puszedlinek a puszihoz, innen jött aztán a csók kifejezés? (puszedli - puszi - puszil - csókol - csók - habcsók?)
Amúgy nagyon tetszik a 2. válaszolónál a két kép! :) Jól összeválogattad őket!
2013. márc. 26. 08:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!