Miért nevet ki mindenki ezért?
"A pénz az isten, az ördög örül, jobb ha megtanulsz ördögül..." :-s
Finoman szólva is fura nézetű emberek vesznek körül. Nyugodtan megmondhatod nekik hogy egy szláv nyelv ismerete Magyarországon érték, nekem fiatal koromban gyakran ismételgették hogy a magyarok "szláv tengerben"élnek, és a legtöbb ismerősöm irigyelt hogy tökéletesen beszélem a lengyelt. De ma már ezek szerint más időket élünk, a tömegmédia agymosottá tette az emberek nagyrészét, hiába az internet.
A lengyel nyelv tanulását érdemes egy kicsit helyben alapozni tanfolyamon vagy tanárral, aztán 1-2 hónapra pld Krakkóba kimenni, a lengyelek nagyon kedves és nyitott emberek (főleg a magyarok irányába), nem nehéz velük szóba elegyedni.
Én is tanultam lengyelül, nagyon sok dolog beugrott az oroszból, amit gyerekkoromban tanultam (vagy inkább tanítottak), továbbá Horvátországban, Szlovéniában, Szlovákiában is elég jól tudtam hasznosítani. Szeretik, ha a saját nyelvükön szólsz hozzájuk.
Menj el a Lengyel Intézetbe, Nagymező utca, én ott tanultam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!