Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent ez a japán felirat?...

Mit jelent ez a japán felirat? (Kanji)

Figyelt kérdés

Csak sejtem, hogy japán és hogy kanji, egyébként nem értek hozzá.

[link]

Előre is köszönöm a segítséget!

2013. márc. 11. 13:08
 1/5 anonim ***** válasza:

Hát, elég nehezen látni.

A jobb felső szerintem ez: 武; katonai, harcművészeti, háborús dolgot jelöl (a japánban/kínaiban) vannak ilyen nem konkrét dolgok)

A jobb középső talán egy folyó: 川, de ebben nem vagyok biztos.

A jobb alsó jel az egészen biztosan ez: 住; azt jelenti: él, lakik

A bal felső pedig ez: 正; azt jelenti: helyes, igaz

A bal alsót én ennek látom: 学, ami tanulást jelent.

Viszont ezekből egy értelmes mondatot sem tudnék összerakni. :D

TALÁN, de tényleg csak találgatok: „A harc folyamában élve tudod azt helyesen megtanulni.”

2013. márc. 17. 16:38
 2/5 anonim ***** válasza:

A bal alsó az: 常, ami magában mindannapos, simát jelent. Együtt: 正常 - normális, sima.

A jobb középső pedig 刈, együtt 武刈住. Szerintem ez a neve, annak aki csinálta vagy megítlette. Abban szinte biztos vagyok, hogy valamilyen név, de hogy egészpontosan minek azt nem tudom.

2013. márc. 17. 17:26
 3/5 anonim ***** válasza:

A képen ez látható:

武川住正常

2013. jún. 8. 10:51
 4/5 anonim ***** válasza:
Aki nem hiszi: [link]
2013. jún. 8. 10:52
 5/5 A kérdező kommentje:
A képen egy kard keresztvasa látható. Amit az előző válaszoló linkelt be, arról nem igazán tudom megállapítani, hogy micsoda, de a minta rajta teljesen más. Azért szeretném tudni, hogy mi van a keresztvasra írva, mert semmit nem tudok a kardról, és hátha abból kiderül valami. Mindenesetre köszönök minden eddigi választ!
2013. júl. 7. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!