Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » 7-8 év nyelvtanulás után már...

7-8 év nyelvtanulás után már tökéletesen kéne tudnom az adott nyelvet?

Figyelt kérdés

Iskolában rendesen tanulom a nyelvet, emelt szinten már 6. éve. Szerintetek ilyenkor már elvárható lenne, hogy tökéletesen tudjak angolul. Mert én még közel sem érzem megfelelőnek a tudásom... De a tanárom elvárja, hogy tudjunk minden szót, és tökéletesen folyékonyan tudjunk beszélni. De nekem még baromira hiányos a szókincsem, a nyelvtanomon is még javítani is kéne, és sokszor magyarul sem tudom megfogalmazni, amit mondani akarok, így akadozva, dadogva beszélek angolul. Ez óriási baj? Mert én mostanában halálra stresszelem magam az angolórákon, úgy érzem, nagyon hülye vagyok, pedig az előző tanáromnál imádtam a nyelvet.

16L

2013. márc. 6. 22:23
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Egy nyelvet csak akkor tudsz tökéletesen beszélni, ha az adott országban vagy és valóban beszéled, amit tanulsz az iskolában nem ad annyi gyakorlatot, hogy folyékonyan beszéljed.
2013. márc. 6. 22:37
 2/4 anonim ***** válasza:

Van olyan ismerősöm, aki kb annyi időt tanult angolul, ahány éves vagy te, de még csak most kezd belejönni a nyelv beszélésbe és az értésbe.

Nála mondjuk azt volt a gond, hogy nem volt elég szorgalmas, inkább depis egy kissé. Ahol tanult pedig nem éppen a legjobb módszerrel tanították a nyelvet. Általános iskolában mondhatjuk úgy, hogy minsőgen aluli szinten történt az oktatás.

Szóval nem vagy elkésve egyáltalán:)

Másik ismerősöm is így kezdte és emelet nyelven beszél már. De önszorgalom kellett hozzá és külföldiekkel való chat.

Neked valószínűleg a tanulási módszered rossz és azon kellene változtatni. A nyelvtan meg kell érteni és begyakorolni, a szavakat meg memorizálni és ismételgetni. De nem úgy, mint egy robot. Hanem képeket kell hozzájuk társaítani. Ha például olyan szavakat nem tudsz, amik minden mondatba kellenek, úgy meg elég nehéz bármit is mondani. Ha zenét hallgatsz javasolt nézni mellé a dalszöveget.

Ne keseredj el és ne add fel!

2013. márc. 6. 23:32
 3/4 anonim ***** válasza:
igen , de gyakorolni is sokat kell, és szinten tartani is a megszerzett tudást
2013. márc. 7. 00:06
 4/4 anonim ***** válasza:
A beszéd külön világ, azt is tanulni kell. Az első az, hogy minél többször úgy igyekezz szólni, hogy a válasz rá igen, vagy nem legyen. Egy akadémiai szintű kimerítő válaszból úgysem fogsz sokat érteni.
2013. márc. 11. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!