Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az angolok nagyon észreveszik,...

Az angolok nagyon észreveszik, ha valaki nem reported speechel beszél?

Figyelt kérdés

Tehát pl. : He said that he was going to the cinema.

És akkor valaki ezt mondaná: He said that he is going to the cinema.

Mert pl. magyarul nem mondjuk úgy, hogy ő azt mondta, hogy elment, hanem, hogy elmegy a moziba. Nagyon észreveszik, ha valaki nem reported speechel beszél?

Nem mintha nem úgy beszélnék, csak kíváncsi vagyok.

2013. márc. 6. 14:06
 1/3 anonim válasza:
Nyilván, pont úgy, ahogy neked is feltűnik, ha egy külföldi keveri a ragozásokat.
2013. márc. 6. 14:44
 2/3 Lolka&bolka ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólóval, bár filmben lazább szituációban már hallottam olyat, hogy valaki nem tartotta be a "tedd eggyel régebbi időbe" szabályt.
2013. márc. 7. 13:49
 3/3 anonim ***** válasza:
Igen, nagyon észreveszik, ha meghagyod úgy, az mást jelent. De ha már a személye meg lett áltoztatni, miért ne tudná valaki az időt is megváltoztatni? Na meg persze tudni kell reporting verböket is, ilyenek nélkül nem működik az angol.
2013. márc. 7. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!