Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Ha egy magyar kimegy Amerikába...

Ha egy magyar kimegy Amerikába akkor észreveszik rajta, hogy nem Amerikai?

Figyelt kérdés

És tudom,hogy nem jó egy kérdésben többet feltenni,de még egy kérdésem lenne:

Amerikában egy magyar kisebbséginek számít??

2010. aug. 13. 16:22
 1/10 anonim ***** válasza:
Kisebbséginek számít mindenki aki nem amerikai. És szerintem leginkább a beszédeden vehetik észre hogy nem vagy amerikai, máson nem hiszem.
2010. aug. 13. 16:26
 2/10 anonim ***** válasza:
Észreveszik.Én még magyarként is észreveszem,hogyha látok egy videót,amibe magyar angolul beszél(és nem tudom,hogy magyar),de egyszerre sejtem,hogy az..:S:D
2010. aug. 13. 16:53
 3/10 anonim ***** válasza:
51%

Amerikát teljes egészében bevándorlók alapították. Nem hiszem, hogy volna értelme kisebbségekről beszélni. Olyan, hogy amerikai szerintem nincs is. Bár a néhány megmaradt indiánt leszámítva, de szerintem első sorban azok is inkább a törzsükkel azonosítják magukat. Én azt tenném.

Egyébként sz akcentusán biztos észreveszik.

2010. aug. 13. 17:00
 4/10 anonim ***** válasza:
Igen. Nyilván az akcentusán. Aztán az útlevelébe az van beleírva, hogy "HUN"...:D
2010. aug. 13. 22:18
 5/10 anonim ***** válasza:
43%
Persze, hogy észreveszik. Amerikába mindenki dagadt és nem is olyan szépek...
2010. aug. 14. 14:49
 6/10 A kérdező kommentje:

22:18

Persze és megállít mindenki,hogy "figyelj koma, nincs véletlen beleírva az útleveledbe hogy HUN??":D

2010. aug. 14. 15:10
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha csak ideiglenesen megy ki (X időre dolgozni, vagy turistaként), akkor az akcentusán persze, hogy hallani, de ez nem gond, rengeteg a külföldi, az olasz, az ázsiai (kanai, japán, stb.) az olasz vagy épp az orosz.

De hidd el, ha bekerülsz az amerikai tömegbe, egyből kiszúrod, hogy ki az európai (nem feltétlen magyar), mert messziről látni pl. az öltözködésen. :D Az amerikaiak konkrétan borzalmasan öltöznek, a filmekben látható ruházkodás csak film. :)

2010. aug. 14. 15:23
 8/10 anonim ***** válasza:
Valszeg észre fogják venni. Valszeg nem a külsődön, hanem a beszédeden-akcentus, vagy ha annyira jól beszéled, hogy nincs akcentusod (mert van érzéked hozzá, vagy van itthon amerikai ismerősöd), akkor meg a szókincsed fog lebuktatni egy idő után (mármint nem hiszem, hogy annyi magyar beszélné anyanyelvi szinten az angolt).
2010. aug. 15. 19:40
 9/10 anonim válasza:
magyar vagyok, de par eve itt elel,s dolgozok bernben. most mar ez az otthonom. folyekonyan beszelem a nemetet, megertem a dialektet,de megis sokan meg kerdezik, hogy honnan erkeztem ide, az akcentusom miatt. nincs ebben semmi rossz.
2010. aug. 16. 18:45
 10/10 anonim válasza:
en vagyok megint. a kulfoldieket egyszeruen bevandorloknak hivjak. kissebbseg az, mint pl otthon a ciganysag, magyarok is, de megis csak kisebbseg..
2010. aug. 16. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!