Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mennyire nehéz a latin nyelvtan?

Mennyire nehéz a latin nyelvtan?

Figyelt kérdés
Azt tudom,hogy más,mint az angol,de miben?
2009. szept. 12. 18:43
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem olyan vészes a latin nyelvtan, aki egy nyelvet már tud a latin sem sokkal nehezebb :) Nekem nagyon tetszik, én kórházban használom :)
2009. szept. 12. 18:47
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem nehéz csak a a ragokat kell jól begyakorolni.
2009. szept. 12. 18:50
 3/7 A kérdező kommentje:

igen,én is egészségügyis leszek és a fősulin tanuljuk.Mire figyeljek a tanulásánál? Ragok és még?

Köszi!

2009. szept. 12. 19:00
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Annyira nem nehéz, ha foglalkozol vele meg rendesen tanítják. Mi egyetemen tanultuk heti egyszer másfél óra, minden nyelvtanra vettünk egy példát, a tanár közölte, hogy ez nem megértés tárgya, be kell magolni, majd otthon megtanuljuk és mentünk tovább. Azóta sem tudok semmit de szó szerint semmit latinból, mert volt más, amivel foglalkoznom kellett, így itthon sem erőlködtem vele. Na meg fél év alatt olyan nyelvtant is vettünk így, egy példa-majd felfogják valahogy alapon, amire a csoporttársam mondta, hogy ő akkor látott ilyeneket, mikor már országos latin versenyekre járt a közép iskolából...

Annyival másabb mint az angol, hogy összevissza kell ragozni meg ilyenek. Az angolnál azért sokkal bonyolultabb, de nem lehetetlen csak időt kell rá szánni.

2009. szept. 12. 19:22
 5/7 anonim ***** válasza:
mivel én nem tudok magolni, rendszerint az angolt is megérzés alapján használom, így azt kell mondanom, nekem piszkosul nehéz a latin nyelvtan...de azért a kettes megvolt XD
2009. szept. 12. 20:13
 6/7 anonim ***** válasza:

Készítek a kedvedért egy táblázatot:

Angol Latin

kötött szórend-teljesen kötetlen szórend

személyes névmás kötelező- csak hangsúlyozáskor tesszük ki

Fontos a névelőkirakás-nincs névelő

praepoziícióhasználat-deklináció használat

nehéz kiejtés- könnyű kiejtés

nem meghatározó hogy melyik anyaggal kezded-teljesen alapos szisztémára alapul és csak utánna lehet más anyaggal kezdeni

sok a rendhagyó ige - nem számtevő ha az alpnál tudod nem okoz gondot

Hasonlóságok

nincs alanyi és tárgyi ragozás

meghatározza az egyik a jövőt a másik a multat

tudományok nyelvei

számtalan latin szó van az angoban

mindegyik gyönyörű nyelv

2009. szept. 13. 15:27
 7/7 A kérdező kommentje:
nagyon köszi,aranyosak vagytok! :)
2009. szept. 13. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!