Az orosz az mennyire nehéz nyelv?
Én jövőre angol mellett oroszt fogok tanulni és nem tudom, hogy mennyire nehéz? Nehezebb, mint az angol? Vagy könnyebb?
Netán egyforma nehézségű? Kérlek, írjatok minnél több hozzászólást ezzel kapcsoltaban! Köszönöm!
miért választottad ezt ha fogalmad sem volt róla , hogy milyen nyelv is az orosz ?
fuck logic.....
Miért nem szabad választanom?
Mellesleg oroszt alig lehet tanulni az országban, szóval érdemes volt választani! Majd egyetemista koromban németül!
hát nem azért, de tényleg eléggé gáz, hogy valaminek úgy mész neki, hogy gyakorlatilag fogalmad sincsen róla.
Mellesleg az orosz egy könnyen tanulható nyelv és most egyre több az orosz itthon, szóval jó választás volt, nem lesz vészes :).
Már megbocsássatok kedves kommentelők, de miért lenne gáz ha nem tudja hogy milyen nehézségű nyelvnek ugrik neki?
Sokan azt se tudtuk még anno hgoy az angol milyen nehéz, csak tanultuk. az orosz nyelv engem is foglalkoztat, lehet idővel én is megpróbálok, izgalmas nyelvnek hangzik. Hajrá!
Én most kezdtem el oroszul tanulni (amúgy elsős koromtól angolt tanultam). Hát, az angolnál mindenképp nehezebb. Pedig még a rázós részeknek neki sem kezdtünk. Az első pár óra elment a betűk megtanulásával, gyakorlásával. Aztán jöttek a kiejtési szabályok, hogy hol van a hangsúly, és akkor hogy módosul ennek vagy annak a kiejtése, meg ilyesmik. Meg akkor még azzal is foglalkoztunk, hogy mi milyen nemű, honnan lehet megállapítani, stb. Az elmúlt 2 órában a többesszámok voltak terítéken, és elvileg ezen a héten kezdjük az igék ragozását, amitől előre félek :) Egyébként amennyit én látok belőle egyelőre, nem mondanám botrányosan nehéznek, de tény, hogy időt kell rá fordítani, és természetesen az angolnál nehezebb. Angolul tanulni nagyon könnyű elkezdeni, az inkább később nehezedik be, de akkor meg már szereztél némi magabiztosságot az alapok megtanulásával.
Egyébként szép nyelv szerintem az orosz, meg én imádok cirill betűkkel írni :) Mondjuk az elején okozott némi fejtörést, hogy most egy nyomtatott betűnek milyen az írott alakja, de ezt tök lelkesen gyakoroltam :) Egy fél spirálfüzetet teleírtam olyan orosz szövegekkel, amikből jóformán egy kukkot sem értek még, de a betűket ezzel nagyon jól be tudtam gyakorolni.
nem akartam beszólni , csak kicsit viccesnek találtam azt , hogy random választottad. én nem tanulnék oroszul. ( de hát kinek a pap, kinek a papné) egyrészt az ofőm az orosz tanár a suliba, másrészt apám mesélt néhány cifra dolgot az orosz nyelv "szépségeiről". az angolnál meg kb. minden nyelv nehezebb.
egys voltam, béke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!