Miért olyan népszerű nyelv a spanyol?
Talán mert jobban tetszik az embereknek a nyelv dallama. Nem biztos, hogy a célszerűség alapján döntenek.
De szerintem nem olyan népszerű.
Utolsó, én már kiválasztottam a németet, egy másik csoporttársammal mi vagyunk a legjobbak, sorra 95% felett vannak mind a szó, mind a nyelvtani, mind a hallás-, olvasás- és íráskészséget mérő dolgozataink, meg a feleletekre is ötösöket kapunk. :)
Amúgy nagyon komolyan vacilláltam a francia és a német között, de mivel nagybátyám franciatanár, szerintem amennyire tud, nyáron megtanít, felajánlotta, hogy nagyon szívesen megcsinálja. :)
Első: sajnálom. :s
Minden válaszoló megkapta a zöld színű jelet, várom a további válaszokat, véleményeket. :)
A spanyol nyelv egyáltalán nem haszontalan, csak sajnos a Franco-rezsim alatt Európában szörnyen "elértéktelenedett". Ezzel szemben egész Amerikában (Kanadát leszámítva) a legfontosabb vagy a második legfontosabb (pl. USA-ban) nyelv. Viszont aki mindenképpen Nyugat-Európában képzeli el a jövőjét, az tényleg inkább németet vagy franciát tanuljon. Mindenki másnak ajánlom a spanyolt.
Én spanyol két tannyelvű gimibe járok, és nekem nagyon tetszik a nyelv. A szókincse viszonylag könnyű, mert a latinra épül. Amúgy dallamos, és a szavak is könnyen kiejthetőek, mert nemigen van bennük mássalhangzó-torlódás.
És mindemellett a harmadik legtöbbek által beszélt nyelv a világon...
(Az előző kommentelő vagyok.)
Még annyit hozzátennék, hogy ami tényleg bonyolult a spanyolban, az a nyelvtana, de azt is meg lehet tanulni, csak sokat kell gyakorolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!