Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért olyan népszerű nyelv a...

Miért olyan népszerű nyelv a spanyol?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy nagyon sok iskolában tanítják, sok osztálytársam is azt választotta a német helyett. Haszna nem sok van, Dél-Amerikában meg Spanyolországban beszélik, Dél-Amerika nem egy gazdag vidék, és hát Spanyolország... Egy ország a sok közül, máshol nem fontos ez a nyelv.
2013. márc. 2. 09:25
 1/9 anonim ***** válasza:
87%
Elvileg könnyű. Én ezt tanulom másfél éve, de nekem nem is volt más lehetőségem, kötelezték. Rettenetesen utálom, németet akartam.
2013. márc. 2. 09:29
 2/9 webnyelv ***** válasza:
90%

Talán mert jobban tetszik az embereknek a nyelv dallama. Nem biztos, hogy a célszerűség alapján döntenek.

De szerintem nem olyan népszerű.

2013. márc. 2. 09:58
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Az újlatin nyelveket szerte a világon 850 millió ember beszéli . Ezen belül a spanyolt 47% , a portugált 26% , a franciát 11% , az olaszt 9% , a románt 4% ,a katalánt és a többit a maradék . Már csak ezért is népszerű kell hogy legyen . Az újlatin nyelvek dallamosak , és szerintem nem jártál rosszul vele ha ezt tanulod . A német nyelv csak hihetetlenül fegyelmezett , precíz embereknek való , mert tudom , hogy ennél pontosabban fogalmazó nyelv nincs a világon . Ha németül is akarsz még tanulni , nem késtél el van még időd rá .
2013. márc. 2. 10:48
 4/9 A kérdező kommentje:

Utolsó, én már kiválasztottam a németet, egy másik csoporttársammal mi vagyunk a legjobbak, sorra 95% felett vannak mind a szó, mind a nyelvtani, mind a hallás-, olvasás- és íráskészséget mérő dolgozataink, meg a feleletekre is ötösöket kapunk. :)

Amúgy nagyon komolyan vacilláltam a francia és a német között, de mivel nagybátyám franciatanár, szerintem amennyire tud, nyáron megtanít, felajánlotta, hogy nagyon szívesen megcsinálja. :)

2013. márc. 2. 10:52
 5/9 A kérdező kommentje:

Első: sajnálom. :s

Minden válaszoló megkapta a zöld színű jelet, várom a további válaszokat, véleményeket. :)

2013. márc. 2. 10:53
 6/9 anonim válasza:

A spanyol nyelv egyáltalán nem haszontalan, csak sajnos a Franco-rezsim alatt Európában szörnyen "elértéktelenedett". Ezzel szemben egész Amerikában (Kanadát leszámítva) a legfontosabb vagy a második legfontosabb (pl. USA-ban) nyelv. Viszont aki mindenképpen Nyugat-Európában képzeli el a jövőjét, az tényleg inkább németet vagy franciát tanuljon. Mindenki másnak ajánlom a spanyolt.

Én spanyol két tannyelvű gimibe járok, és nekem nagyon tetszik a nyelv. A szókincse viszonylag könnyű, mert a latinra épül. Amúgy dallamos, és a szavak is könnyen kiejthetőek, mert nemigen van bennük mássalhangzó-torlódás.

És mindemellett a harmadik legtöbbek által beszélt nyelv a világon...

2013. márc. 2. 19:20
 7/9 anonim válasza:

(Az előző kommentelő vagyok.)

Még annyit hozzátennék, hogy ami tényleg bonyolult a spanyolban, az a nyelvtana, de azt is meg lehet tanulni, csak sokat kell gyakorolni.

2013. márc. 2. 19:26
 8/9 anonim válasza:
Utolsó: Hova jársz spanyol két tannyelvűre? Én Pécsre jártam. :)
2013. ápr. 16. 23:19
 9/9 anonim válasza:
Kecskemét, Bolyai János Gimnázum
2013. máj. 22. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!