Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek ha valaki szűk...

Szerintetek ha valaki szűk szóhasználattal beszél, az még lehet intelligens?

Figyelt kérdés
2013. febr. 25. 15:44
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem is akármennyire. Én jogi egyetemre járok, hidd el egyfolytában hallok idegen szavakat és mindig látok olyan balekokat,akik a hétköznapokban is azt mondják "ez nem releváns". Jó, szép meg minden, na de mit kell játszani az eszét mindenkinek, hogy ő milyen szépen beszél? Én pont azt tartom rafkósnak,aki bonyolult dolgokat egyszerű szavakkal meg tud fogalmazni. Teljesen felesleges tudálékosan beszélgetni a hétköznapokban, persze szakmabeliekkel más a helyzet.
2013. febr. 25. 16:22
 2/5 A kérdező kommentje:
Mondasz valamit, bár nem értem a "releváns" miért szakmabeli szó.
2013. febr. 25. 18:51
 3/5 anonim ***** válasza:
Bőven lehet intelligens, sőt jó néhány ember szemében kifejezett erény, ha valaki nem fossa állandóan a szót. Viszont egy szűkszavú ember a mai rohanó és pofátlan világban nem lesz életképes, versenyképes, el fogják taposni, nem fog tudni a felszínen maradni.
2013. febr. 26. 09:29
 4/5 anonim ***** válasza:
Igen, az kifejezetten erény, ha valaki nem fecseg állandóan össze vissza. Ha valakinek be nem áll a szája, az kimondottan annak lehet a jele, hogy kevésbé intelligens az illető. Az intelligens, jó kommunikációs képességű ember nem mond többet a szükségesnél, kerüli az üres fecsegést.
2013. febr. 26. 11:22
 5/5 A kérdező kommentje:

Teljesen egyet értek veletek, de azt hiszem félreértettétek a kérdést (vagy csak én nem voltam világos?) :)

Szóval a kérdésem nem a szavak túlzott használatáról szól, hanem a szókincs szűkösségéről. Vagyis ha valaki sokszor ugyanazon szavakat, kifejezéseket használja, nem beszél változatosan. Az lehet még ettől függetlenül intelligens?

2013. febr. 27. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!