Most akkor szerintetek mégis milyen hangzású a magyar nyelv? Tényleg ázsiai?
De sajnos ezt senki sem tudja.Ők megvannak győződve róla, hogy a rómaiak leszármazottai és az átlag európai be is veszi hiszen újlatin nyelvet beszélnek.
Ez a hegedűvonó poén meg az évszázad poénja XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
A rómaiaké?
Hát ha ezt elmondod egy olasznak akkor elkezdenek röhögni rajta.
Sem a franciák sem az olaszok ,sem más újlatin nép nem tekinti testvéréknek a románokat
Ők a Kelet Római birodalom része voltak , később meg az Ottoman Birodalom része.
A rómaiakhoz annyi közük van mint a magyaroknak a britekhez.
Egyszer egy német tanárom azt mondta, hogy vettek egy német és egy török embert, méghozzá olyanokat, akik nem beszéltek semmilyen idegen nyelven, de nem is nagyon ismerték őket. Tehát hangzásilag sem tudták megmondani, hogy na igen ez olasz.
A némethez magyarul beszéltek. A tippje, hogy ez török nyelv volt.
A törökhöz magyarul beszéltek. A tippje, hogy ez német nyelv volt.
Minden csak nézőpont kérdése :) megnézed, hogy a magyar nyelvben tényleg milyen sok e-betűs szavunk van, ez jellemző a németre. Viszont ott a sok c, dz, zs, cs stb, ezek meg inkább szlávosak. De nagyon dallamos is tud lenni a magyar, ha olyan szavakat használunk. Az meg tipikusan az olasz nyelvre jellemző nagyon.
Egyszer beszélgettem erről egy izraeli fiúval és azt mondta, a magyar semmilyen nyelvhez sem hasonlít, mert tulajdonképpen ő maga mondta a fentebb említetteket, tehát hol nagyon dallamos, hol nagy szlávos, hol nagyon németes. Sokszor nézett is mindig, hogy most még mindig magyarul beszélünk e vagy időközben nyelvet váltottunk :D
A magyar nép őshonos a Kárpát-medencébe ennek genetikai és régészeti bizonyítékai is vannak(körösi kultúra, agyag korongok). A románoknak semmi közük Erdélyhez se ahhoz ahol ma élnek. Primitív bevándorlók Albániából érkeztek oda. Románia területén kunok, és jászok éltek később érkeztek a vlachok(románok).
"az ún. nagymagyarok valami ferdeszeműeket tartanak testvérnek.Nem csodálkozunk hát, hogy a románok és a többi környező nép visszaküld minket Mongóliába?"
Ez most olyan több elentmondásos. Eddig azt hittem, hogy azért utálnak minket, mert olyan "neonácik" vagyunk, de ugye ez lehetetlen, mert akkor a mongolokat sem tolerálnánk (ami nem tudom itt miért negatív jelző). Szóval akkor szerinted azért utálnak minket, mert nem tartjuk alacsonyabbrendűnek a sárga bőrűeket? Vagy most te mit akarsz, mi van?
Töri órán biztosan néztetek képeket a honfoglaló magyarokról: szerinted honnan származtak?
De csak, hogy tudd, azok a ferdeszeműek nem csak a kínai, japán, hun birodalmakat építették fel, ők járták be először Amerikát és építették fel az ottani indián civilizációkat is. xD
Komolyan nem értem mi ez a kicsit burkolt rasszizmus.
Az én barátom is erdélyi, a román haverok mondták, h úgy hangzik a magyar nyelv, mint ha kínaiul beszélnénk. Most kínaiaknál dolgozom. És amikor nem tudom és nem hallom rendesen, h mit mond a főnök és h kinek, hirtelen olyan mint ha magyarul beszélne, nem is kínaiul.
De amikor beszélgetnek egymással a lengyel lakótársak, a falon keresztül annak is egészen magyaros hangzása van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!