A "rögtön" szó időben hogyan értelmezhető?
Ez kb az, mint az angolban az ASAP (as soon as possible).
Vagyis annak a jelzése hogy nyitva van, de épp nem ér rá. Sok helyen ez van kinn ebédszünetkor is. Lehet tíz perc is, meg egy óra is, attól függ milyen üzletről van szó.
Ez rugalmas "mértékegység", nem lehet percben meghatározni. Hosszabb időt takar, mint a tüstént, iziben, de rövidebbet, mint a mindjárt. Persze embere is válogatja, hogy épp milyen időhosszban érti.
Órákat semmiképp nem jelent ennek ellenére, egy órát is elég bajosan, bár utóbbit el tudom képzelni.
A "rögtön" elvileg azt jelenti, hogy azonnal, amint lehetséges, alapértelmezetten pár percen, max. 5 percen belül. A gyakorlatban a "rögtön jövök" táblát akkor teszik ki az ajtóra, asztalra, ha vécére megy az illető, amivel nem biztos, hogy végez 5 percen belül.
Múltkor én is így jártam, ki volt téve a "rögtön jövök" tábla. Mondtam magamban, oké, addig elintézem a másik elintéznivalómat, ami szintén a közelben volt. Visszamegyek 40 perc múlva, hát az illető még mindig "rögtön jött"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!