Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelentenek ezek a magyar...

Mit jelentenek ezek a magyar szavak?

Figyelt kérdés

Ne haragudjatok, hogy ilyen tudatlan vagyok. 15 éves lány vagyok. Egy hónapja költöztem a szüleimmel Magyarországra. Eddig Barcelonában laktunk, spanyol nyelvű iskolába jártam. Apukám spanyol, anyukám magyar. Beszélem a magyar nyelvet, az új iskola miatt is rengeteget foglalkoztam vele. Főleg a helyesírással. Az új iskolámban kedvesen fogadtak. Nagyon aranyosak az osztálytársaim, csak sokszor nem értem mit írnak nekem a facebookon. Nem ismerem a rövidítéseket, meg az itteni "szlenget". Mit jelent, ha azt írják: vok, jah, am, nm, szal, köfee?

Előre is köszönöm a segítséget!

2013. febr. 7. 12:06
 1/5 anonim válasza:
100%

vok= vagyok, jah = igen , am = amúgy , nm = nincs mit , szal = szóval, köfee = köszönöm

De inkább ne tanuld meg ezeket, undorító aki így ír vagy beszél!

2013. febr. 7. 12:14
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ!
2013. febr. 7. 12:20
 3/5 anonim ***** válasza:
Ezek vadhajtásai a magyar nyelvnek nincs rájuk szükség nem kellene terjeszteni inkább meg kell szüntetni a használatát.
2013. febr. 7. 12:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Megszüntetni nem érdemes, mert nem lehet. Inkább tanítani kell a magyar nyelvet, és minden mást. A kultúrát. Akkor magától veszne ki, mert kulturált ember saját igényességből fakadóan nem használja.

Kedves kérdező! Akik 15 évig Magyarországon éltek és tanultak és ilyen stílusban, ilyen helyesírással írnának, mondjuk itt a fórumon, én kiugranék a bőrömből örömömben. De egyelőre csak sajnálkozni tudok. Gratulálok édesanyádnak és neked!

2013. febr. 7. 17:02
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor azt hiszem, nem fogom ezeket a kifejezéseket használni. :) De legalább már megértem őket.
2013. febr. 7. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!