Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Funeral vagy burial?

Funeral vagy burial?

Figyelt kérdés
Mi a különbség a kettő között? Melyik mikor használatos?

2013. febr. 4. 06:44
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Funeral a ceremónia, burial "eltemetést" jelent. (Már úgy, hogy konkrétan beleteszik a gödörbe, és rápakolják a földet.)

A funeralt használd inkább, ha magára a temetési szertartásra gondolsz.

Mielőtt valaki leszólna: tudom, hogy szokták a burial kifejezést is használni, de nekem a funeral sokkal jobban tetszik, a fent leírtak miatt.

2013. febr. 4. 07:06
 2/4 anonim ***** válasza:

Így van. A burialt törvény írja elő, de azt nem, hogy ehhez a burialhoz milyen legyen a funeral....

Azaz a temetési szertartás, megemlékezés a funeral, a tetem elföldelése pedig a burial.

2013. febr. 4. 09:38
 3/4 anonim ***** válasza:

Így van, már mindent leírtak itt előttem jól.

Tudom, nem ez volt a kérdés, de a bury és burial kiejtését 10 emberből 11 rosszul szokta tudni, ezért most megragadnám az alkalmat eme tanulságos kérdés alatt válaszban. Nem buri, nem böri, hanem beri. Tehát beri és beriöl, esetleg berjöl. A bury ejtése megegyezik a berry-ével. Csak hogy teljes legyen a kép.

2013. febr. 4. 12:25
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2013. febr. 4. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!