Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Melyik gitárfajtát ajánlanátok...

Melyik gitárfajtát ajánlanátok black metalra? (gorgoroth, dark funeral, dimmu borgir, stb) ilyesmikre

Figyelt kérdés
200 ezerig bármi jöhet

2012. aug. 22. 02:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

amúgy ibanez,ltd,jackson,epiphone,bc rich ezek közt nézelődj, de ízlés kérdése

2012. aug. 22. 10:40
 2/13 anonim ***** válasza:
44%
Tök mindegy, a black metalnál nem a hangzás a lényeg, hanem a hangulat és a szellemiség. Ezt bármilyen gitárral meg lehet csinálni, a lényeg, hogy tudd használni és jó riffeket írj. Egyébként meg a Dimmu Borgir nem is bm.
2012. aug. 22. 12:21
 3/13 anonim ***** válasza:
Ha nem úgy szól, ahogy kéne, szerinted átjön a hangulat? :)
2012. aug. 22. 14:01
 4/13 anonim ***** válasza:

Ebben a műfajban nincs olyan, hogy "ahogy kéne", és talán az egyetlen zenei stílus, ahol a minimalista hangzás jobban kiemeli a zene igazi természetét, mint az agyon polírozott stúdiós cucc. Hallgass meg pl. egy klasszikusnak számító régi Darkthrone lemezt. Koszos, poros, nyers, rideg és kegyetlen hangzás, egyik sem szól "zenész füllel" jól, mégis alapművek.

De említhetek "undergroundabb" témát is, ezek a riffek is pl. Black Metal mesterművek, mégis "rosszul" szólnak:

http://www.youtube.com/watch?v=KLCm8gvm2yo&feature=related

Polírozott hangzással elveszne az éle az egésznek.

2012. aug. 22. 14:27
 5/13 anonim ***** válasza:
0%

Bocs, de nagyon zajos, nem igazán tudtam kivenni belőle, mi szól...

Vagy ez lenne "a hangulat"?

2012. aug. 22. 14:30
 6/13 anonim ***** válasza:
22%

Oké, meghallgattam fejhallgatóval is. Most már értem, amiről azt hittem, alapzaj, az a gitár.

Igazad van, ennek tényleg mindegy.

2012. aug. 22. 14:32
 7/13 anonim ***** válasza:
Csak tudnám, hogy ha nem értesz egy adott stílushoz, akkor miért érzed, hogy bele kell kontárkodnod.
2012. aug. 22. 14:36
 8/13 anonim ***** válasza:
Én már több mint 10 éve Black Metalt hallgatok, számomra az összes riff kivehető és élvezhető, erre állt rá a fülem. Ez egy ilyen stílus, a techno-ra sem üvölt senki, hogy túl hangos a basszus és kivehetetlen a zene. Számomra pl. a progressive metal értékelhetetlen, mert ezek a bandák gépezetként működnek, a technikázást a szólókat és a dallamok kicsavarását a zene és a hangulat elé helyezik, jól megírt "programmá" alacsonyítva le a művészetet. De nem fikázom le mindenkinek, mert valakinek meg pont ez az igénye.
2012. aug. 22. 14:41
 9/13 anonim ***** válasza:

Kérdeztem valamit, technikai szempontból, mivel nehezen tudtam elhinni, hogy bármilyen stílusban teljesen mindegy lenne a hangzás, márpedig a hangzást részben meghatározza a gitárt.

Valóban nem értek ehhez a stílushoz, ezért kérdeztem a fenti alapján és e bemutatott zene nálam ezt az érzést váltotta ki. Ennyi.

És elismertem, hogy igazad van, most is tanultam valamit, köszönöm a felvilágosítást.

2012. aug. 22. 14:53
 10/13 anonim ***** válasza:
persze, telecasterrel is lehet metált játszani, meg B.C Rich warlock metal masterrel is bluest. Csak eszméletlen hülyén néz ki. Ez olyan ,hogy kéztörlő papírral is törölheted a segged, meg wc papírral a kezed, mert papír papír. Félre ne értsd nem határolódok el a stílusbeli újdonságoktól és a vad ötletektől, biztos van aki úgy csinálja és neki jó. De ha a kérdező metál gitárt kért, akkor szerintem az a leghasznosabb ha legjobb tudásod szerint ajánlasz neki valamit amit az átlag ember, meg úgy az ipar is metálgitárnak tud tekinteni. Fölösleges zenei stílusirnyzatok vitáját kibontakoztatni akinek nemtetszik úgyse érti meg a másikét és ezzel is csak szerencsétlen kérdező kérdése lesz szétoffolva
2012. aug. 22. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!