Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Most volt az első francia...

Most volt az első francia órám! Segítség kéne!?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Van pár dolog, amit nem értettem órán, vagy most nem tudom, de következő órára már kell, és nem tudtam időben leírni.

Forumules des salutation volt az óra címe. Először hogyan kell ejteni Forumules des salutation -ezt. Így írjátok le légyszi, hogy pl.: Salut!-(szálü).

Aztán nem tudom, hogy a Jó éjszakát! az Bomne nuit! vagy Bonne nuit! (és légyszi írjátok le, hogy kell kiejteni)?

A neten nem tudtok egy helyet, ahol szépen le van írva, hogy miket hogy ejtünk, tehát, hogy pl. a msh-t a szó végén nem ejtjük vagy, hogy balra álló ékezet-es mgh. az öblösebb, meg hogy az egymás mellett lévő mgh.-kat hogyan kell ejteni... pff. Szeretnék franciából jó lenni, szóval nagyon köszönöm előre is a segítségeteket!

2009. szept. 3. 19:38
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
ja, és még, hogy leellenőrizzem magam, leírnátok a jelentéseiket?
2009. szept. 3. 19:59
 12/17 A kérdező kommentje:
és mikor van az, hogy nem ejtjük a szó végén az msh-t?
2009. szept. 3. 20:01
 13/17 anonim ***** válasza:

En vagyok a " linkes " valaszolo :)

A szo végén nem csak az msh t nem ejted :)

Mivel francia billentyuzetem van, az ékezettel gondjaim lesznek, de van egy jo kis " mondat" :

" budapesti gozos x" ( a gozos elso o-je o" ,a màsodik pedig o: érted :))

ezeket a hangokat nem ejted :)

2009. szept. 3. 20:07
 14/17 A kérdező kommentje:

az az igazság, hogy nem :))), de nem gond, akkor semmit nem fogok ejteni a szó végén, ha gond van, majd rám szólnak :)

Majd letudnátok írni, hogy hogyan mondjuk azokat a viszontlátásra-kat magyarul?

2009. szept. 3. 20:12
 15/17 anonim ***** válasza:

au revoir- a viszontlàtàsra

à tout à l'heure- hmm...mondjuk ugy, hogy " hamarosan viszontlàtjuk egymàst" , akkor hasznàlod ha tudod, hogy azt, akinek mondod, rovid idon belul ( pàr ora) viszontlàtod

à bientot- a mielobbi viszontlàtàsra ( a kozeljovoben biztosan viszontlàtjàtok egymàst)

à demain- holnap!, a holnapi viszontlàtàsig ( ezt a hét napjaival is szokàs hasznàlni, pl à lundi - hétfon ( làtjuk egymàst)!

2009. szept. 3. 20:19
 16/17 A kérdező kommentje:
Kösz mindenkinek!
2009. szept. 3. 20:35
 17/17 anonim ***** válasza:
Egyébként kéne venned magadnak egy olyan francia nyelvkönyvet amiből otthon is tudsz olvasgatni, nézegetni és az órán nagyon pontosan jegyzetelni és a tanárt nagyon figyelni! És ha valamit nem tudsz, a tanártól kérdezd, akkor látja majd, hogy téged jobban érdekel a dolog.
2009. szept. 4. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!