Miért mondják, írják már újságban is, h "harmadjára"? Mikor a harmad=1/3. Ez csak engem irritál? :D
Figyelt kérdés
a harmadjára sztem nem egyenlő a harmadszorra szóval...2009. aug. 28. 20:20
1/7 anonim válasza:
A harmad tényleg 1/3-ot jelent, a harmadjára pedig azt, hogy harmadjára. Fogadd el ezt a tényt.
2/7 anonim válasza:
Azért, mert HARMADik alkalommal, csak ez rövidült le. Ilyen a nyelvünk, hogy a sorszámnevekben és a törtszámnevekben ugyanaz a képző szerepel.
3/7 A kérdező kommentje:
oké, köszi:)
2009. aug. 28. 21:08
4/7 anonim válasza:
Azt észrevetted, hogy ellentmondás van a kérdésedben? :)
Azt mondod, hogy szerinted a harmadjára nem egyenlő a harmadszorra szóval, mert a harmad=1/3. De hiszen a harmadjára és a harmadszorra szóban is szerepel a "harmad"!
6/7 anonim válasza:
Igen, mert csak te vagy tanulatlan és rövidlátó. :P
Picit próbálkozz elgondolkodni, hogy ez mikor is alakult ki és akkor hogy és milyen szavakat használtak.
Harmad fokú egyenlet se 1/3-ad. LoL
7/7 anonim válasza:
.....és a harmad a jégkorongban sem azt jelenti,hogy............ja,öööööööööö,de ott azt jelenti............nem szóltam.......
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!