Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek erre a fogalmazásr...

Szerintetek erre a fogalmazásra milyen jegyet kapnék?

Figyelt kérdés
I live with my family in our family house in Miskolc. Under one roof here live my mother, father and my sister.My mother’s name ist Andrea and she is 39.She is very low and slim. My mother was a kindergarten teacher(Mindenhova ezt dobta ki a fordító de kétlem hogy ez angolul az óvónő). My mother loves music. My father´s name is János and he is forty three. He is a truck driver. Just this weekend's home. He is very tall, has got brown hair and eyes. My sister´s name is Lilla and she is 17.She is very lazy. But I like her, she's my sister. My mom's parents András and Erzsébet called.60 and 61 years old. My father's parents are a little older. Their names János and Illona. They are 78 and 65 years old.I have a dog called Soma. She is 9 years old. I love my family and very important to me.

2013. jan. 12. 12:24
 1/7 anonim válasza:

- ez a mondat nem követi az angol szórendet: "Under one roof here live my mother, father and my sister."

- valahol számmal írod az életkort, valahol betűvel - egységesen kéne

- mondatnak én nem sok értelmét látom, valami talán hiányzik belőle: "Just this weekend's home."

- ebből a 2 mondatból kihagytad az igét: "My mom's parents András and Erzsébet called.60 and 61 years old."

- innen is: "Their names János and Illona."

És remélem csak rosszul gondolom, hogy a házidat Google Translate-tel írod.

2013. jan. 12. 12:39
 2/7 A kérdező kommentje:

Nem google-val csinálom csak full kezdő vagyok. :D

A "Just this weekend's home" Ezt azt akarja jelenteni hogy az apám csak hétvégén van itthon.

A nagyszülős résznél milyen igét hagytam ki?

Amúgy köszi az eddigi segítséget.

2013. jan. 12. 12:44
 3/7 anonim válasza:

Akkor bocs a téves feltételezésemért. :)

Apud csak hétvégén van itthon: He is at home only at weekends. (Szerintem)

Nagyszülős részek: My mom's parents are András and Erzsébet, they are 60 and 61 years old.

Illetve: Their names are János and Ilona.

2013. jan. 12. 13:19
 4/7 anonim ***** válasza:

Ejnye, be ismerős. Nagyon szeretnék tévedni!

Egy-két apróbb elírást kijavítottam. Az #1-#3-as válaszai jók, azokat nem bántottam, csak beleírtam a folyamatos szövegbe.

I live with my family in our family house in Miskolc. I live with my mother, father and my sister. My mother’s name is Andrea and she is 39. She is very short and slim. My mother was a kindergarten teacher(igen, ez az óvónő, kérdésem, csak volt óvónő?). My mother loves music. My father´s name is János and he is forty-three. He is a truck driver. He is at home only at the weekends. He is very tall, he has got brown hair and brown eyes. My sister´s name is Lilla and she is 17. She is very lazy. But I like her, she's my sister. My mom's parents are András and Erzsébet, they are 60 and 61 years old. My father's parents are a little older. Their names are János and Illona. They are 78 and 65 years old. I have a dog called Soma. She is 9 years old. I love my family and they are very important to me.

Remélem, sehol sem gépeltem el.

Sok sikert az angoltanuláshoz!

:)

2013. jan. 12. 16:45
 5/7 anonim ***** válasza:

ui.: Hogy a kérdésedre is válaszoljak, egy "full kezdőtől" :) ez jó. Csak azért nem mondom, hogy négyes-ötös vagy más, mert a jegyet annak a függvényében kapnád, hogy mit tanítottam, és azt hogy tudtad felhasználni. Látatlanban azt mondom, hogy egy abszolút kezdőtől ez jó, a hibák nem vészesek, könnyen javíthatók, csak így tovább.

:)

2013. jan. 12. 16:51
 6/7 anonim ***** válasza:

"milyen jegyet kapnék?"

-Nos,attól függ.Pl.ha már haladó vagy profi angolos volnál ez a szöveg kevés volna és hármastól jobb jegyet nem kapnál rá.De te csak kezdő vagy és gondolom ez elég lesz ahoz,hogy ötösre,négyesre megírd.

Persze csak ha hibátlan :)

2013. jan. 12. 18:18
 7/7 anonim ***** válasza:
Középfokun 28%-ot.
2013. jan. 13. 03:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!