Szerintetek melyik az egyszerűbb nyelv az angol vagy a spanyol?
Igen, a külömbség nem is annyira nagy de az angol alapból sem egy nehéz nyelv de nekem a spanyol vhogy még annál is egyszerűbbnek tűnik.
Kb. annyi lehet az azzonnal feltűnő külömbség, hogy a spanyolba több a névmás. Legalábbis eddig csak ennyit vettem észre amiben eltér mert a mondatszerkezet szinte ugyanolyan.
Nincs olyan, hogy egy nyelv egyszerű vagy nehéz. Kérdés, azon belül MICSODA? A hangtan (kiejtés), az alaktan, az írás, a mondattan?
Amit most leírok, azok tények. Az angolban nincsenek nemek (csak a személyes névmásoknál), a spanyolban van három nem (semlegesnemű csak névmás és névelő lehet). Az angolban nem ragozzák az igéket szám és személy szerint, a spanyolban igen. Az angolban kötött a szórend, a spanyolban nem (csak az igei névmásoké). A spanyolban mindent nemben és számban egyeztetni kell, az angolban ilyen nincs. A spanyolban van kötőmód, az angolban nincs. Akkor most melyik a nehezebb, szerintetek?
(Megjegyzem, 20 éve foglalkozom mindkét nyelvvel, egyszerre kezdtem őket a nulláról. Nekem a spanyol első perctől kezdve jóval bonyolultabb volt, és az oroszhoz hasonlítottam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!