Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent a szemberánc, hól szó?

Mit jelent a szemberánc, hól szó?

Figyelt kérdés

Rejtvény fejtés közben, volt adott "Szemberánc" egy rablikában, és a megfejtése HÓL lett, rákerestem értelmező szótárban és egyik szót sem sikerült megtalálnom.

[link]

ezt a linket hozta ki a google mikor rákerestem, itt szoknyákkal hozza párhuzamba, azonban rövid o val hol-nak írják.

Tehát lényegében a kérdésem létezik-e a hól és szemberánc szó, ha igen kik és mikor használták mire?

#szemberánc
2013. jan. 4. 18:02
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem tudom, ez többet segít-e:

hól: mély berakás (női ruhán)

Szerintem az anyut kérdezd meg, biztos tud neked ilyet mutatni. Én szemberáncnak nem ismertem, csak hólnak meg berakásnak.

2013. jan. 4. 18:27
 2/2 mustafa33 ***** válasza:
A szembehól két egymásal szembe varrott - vasalt hól. A hól az egy egyszerű hajtás a ruhán, lehet egyik végén levarva vagy alól is felül is. A szembehól az kettő ilyen szembeállítva. Hólt szoknyán nadrágon elöl az öv alatt, vagy oldalt alkalmaznak, szembehólt általában hátul középen alól szoknyákon, kabátokon. De lehet máson is máshol. Profilból a hól Z alakú a szembehól ZS alakú. Szabók, varrónők szakszava.
2013. jan. 4. 23:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!