Milyen nyelven neveljem a gyerekem?
Magyarul mindenképp! Szerintem nagyon gáz, mikor egy magyarnak nem tud magyarul a gyereke!(sajnos van rá példa...)
Ne aggódj! :) Neveld szépen magyarul otthon, a bölcsödében és a szomszéd gyerekektől teljesen el fogja sajátítani a nyelvet, mire iskolás lesz!
Neveld angolul, ha van rá lehetőséged. Aztán később valamennyire meg tud tanulni magyarul, de rendesen angolul tudni értékesebb. Ha meg töri a magyart nem baj, legalább kitűnik valamivel. Nekem még nincs gyerekem, de én tuti az angol nevelést választanám, ha lenne rá ilyen lehetőségem. Nem az én kedvtelésemért, meg divatmániámért, de ma már az angol annyira alap, hogy munkát sem kapni nélküle, itthon sem.
Fordított esetben, ha a magyart tanulja meg jól, az senkit nem fog érdekelni, se itthon, se odakint.
Mindenképp magyarul neveld, az angolt úgyis el fogja nagyon hamar sajátítani, mivel az otthonon kívül angol nyelvű közegbe jár.
Ismerős családban (Ausztriában élnek) anyuci csak magyarul beszél(t) a gyerekekhez, apuci csak németül, és most mind a 2 gyerekük tökéletesen beszélni mind a két nyelvet. (magyart kevésbé, hisz külföldön élnek, de értenek mindent)
Szóval egyértelmű, ne hagyd hogy ne tanulja meg az anyanyelvét...
Szerintem is magyarul neveld, az angolt sokkal könnyebb megtanulni, mint a magyart (bármit könnyebb megtanulni, mint a magyart... na jó talán a mandarint nem).
Egyébként ha közösségbe kerül, magától is meg fog alap dolgokat tanulni - szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!