Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan neveljem a gyerekem?

Hogyan neveljem a gyerekem?

Figyelt kérdés
Bevált módszer ha valóban eltiltjuk a gyereket dolgoktol h megváltozzon a viselkedése?a szorgalmaval nincs gond a suliban csak a magatartasaval,dehat mikor legyen gyerek ha nem most?Elsős.azt mondták h meg kellene fogni,de nekem meg nincs szivem eltiltani dolgoktol,jár táncra,meg korcsolyázni,meg sok mindent megkap.
2009. nov. 17. 08:47
 1/7 anonim ***** válasza:
66%

A tiltás egyfajta büntetés,ami egyeseknél beválik,másoknál hatástalan.

Egy elsős gyerek -szerintem- még irányítható,abból a szempontból,hogy ha valamit nem jól csinál,akkor meg lehet neki magyarázni,hogy hogyan is kéne.Persze sok türelem kell hozzá.

Ugyan nekem még nincs elsős gyerekem,csak egy 3,5 évesem,meg egy Pocaklakóm,de szerintem az is hiba,ha "sok mindent megkap"!!!

Egy gyereknek nincs szerintem olyan sok mindenre szüksége,a szülők ezzel hajlamosak leplezni,hogy keveset-kevesebbet törődnek a gyerekeikkel,mint kellene.

Ne ess ebbe a hibába,nem attól leszel jó szülő,ha elhalmozod a gyereket mindenféle játékkal,ajándékkal,pláne,ha haszontalanok.

2009. nov. 17. 09:03
 2/7 anonim ***** válasza:
49%
Én a korcsolyázástól, nem tiltanám el, de nem kapna meg sok mindent, úgy értem a kedveskedés és a jutalom elmaradna, ha indokolt. Amúgy sem gondolom, hogy mindig tárgyakkal kell bombázni a gyereket. Én inkább a pozitív megerősítés híve vagyok. Keresnék valami közös programot vele, és leszögezném, hogy 1 hónap vagy 2 hét múlva megnézzük, változott-e a viselkedése. Konkrétan meg kell beszélni, min kell változtatni a legsürgősebben, de ne legyen túl sok. Ha meg vagyunk vele elégedve elmegyünk erre a plusz programra -mozi, kirándulás...-, ha nem, akkor ettől elesett.
2009. nov. 17. 09:06
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Következetesség. Nem kell szigorúnak lenned, csak következetesnek. Ha mondasz valamit a gyereknek akkor tedd is meg, mert ha nem akkor látni fogja, hogy veled lehet egyezkedni és kicsúsznak a dolgok a kezedből. Ha ezt meg teszed elmehetsz oda vagy megengedem ezt, ha nem teszed meg büntetést kapsz. Ha suliban nem viselkedsz büntetést kapsz. Ettől még nem veszed el a gyerekkorát, még lehet gyerek. De a gyerekkor nem arról szól, hogy kiakasztjuk a szüleinket és ki hozzuk a béketűrésből a tanárunkat. Egyébként nálatok mit jelent az, hogy sok mindent megkap? Miket? És miért kapja meg? Tesz is ezekért valamit vagy csak úgy alapból megkapja? Vannak olyan dolgok amiket úgy alapból meg kell kapnia egy gyereknek, szeretet, kaja, ruha, cipő, minimális játék, de ami ezek után van azt ki is kell érdemelni, a semmiért nem jár semmi. Kompromisszumot kell kötni a gyerekkel, de úgy, hogy érezze, hogy te vagy a főnök. Sok szülő ott rontja el, hogy ha rosszat csinál a gyerek bünteti ha normálisan viselkedik jutalmazza. Miért kell jutalmazni ha nem csinált semmi olyat amiért jutalom jár? Az egy alap dolog, hogy normálisan viselkedek és szót fogadok a szüleimnek. Jutalom azért jár ha ezen felül csinálok valamit. Ne jutalommal motiváljuk a gyereket, mert akkor egyre több és több kell neki, nem éri be 1 játékkal hanem követelni fogja a másodikat meg a harmadikat mert "most is jól viselkedtem mért nem kapok jutalmat érte?" Szóval ez elég dolog, de ha az elejétől következetes az ember akkor meg lehet értetni a gyerekkel, hogy mit várunk el tőle. Nálatok ez hogy működik?

2009. nov. 17. 09:20
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A fiam most elsős,és az elején volt vele némi gond,ami inkább abból fakadt,h nehezen fogadta el az iskolai kötelezettségeket,+ túlzottan koncentrált,h jól csinálja a feladatait,és ezért hamar kifáradt,és utána hmm nem volt makulátlan a viselkedése.

Én azt csináltam,h kitettünk a falra egy nagy kalózhajó képet,amin 30 hely van,ahova kis kalózokat lehet ragasztani.Minden nap megkérdezem a tanítónéniket-ill már elég a fiamat kérdezni,mert ráérzett,h mi a "helyes" viselkedés-,h mi történt aznap,és ha rendben volt,kap egy kalózt.Ha betelik a hajó,meglepetés lesz!Néhány hete csináljuk,és úgy néz ki,használ,mert mondták a tanítónénik,h ha nem kifogástalan,de látszik,h igyekszik,és tudatosan próbálja a rossz szokásait-hiszti,visszabeszélés- visszafogni.Azóta ő is kiegyensúlyozottab,és már nagyon szeret iskolába járni,nagyon jól tanul,sok barátja van.

Érdemes valamilyen módon elérni,h ő akarja a "JÓ" viselkedést,mert annak sokkal több haszna van,mintha csak a büntetéstől félne.

2009. nov. 17. 10:33
 5/7 anonim ***** válasza:
48%
utolsó hol vetted a kalózhalyós képet?
2009. nov. 17. 11:07
 6/7 anonim ***** válasza:
Küldj e-mailt,elküldöm neked.
2009. nov. 17. 11:34
 7/7 anonim ***** válasza:
épp ez a baj,hogy sokmindent megkap...így azt fogja hinni,hogy alapból jár neki minden a két szép szeméért és nagyon el fog kanászosodni....ha nincs szíved az eltiltáshoz,büntetéshez, akkor próbáld meg a jutalmazós módszert...innentől kezdve ha szeretne valamit, csak akkor kapja meg, ha teljesít egy kikötést (pl 5-ös magatartás)
2009. nov. 17. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!