Hogy mondják angolul, "kit nevezünk annak"?
"mivel a szótárban is csak ennyi áll: call. De ez egészen mást jelent, mert én nem a telefonálásról (valakit fölhívni) beszélek."
Pedig a call bír egy olyan jelentése is, hogy valamit valaminek nevezni. Például: You can call me Johnny. Hívhatsz (nevezhetsz) Johhnynak. Tehát a call nem csupán a telefonálásra vonatkozik. Mindent ki lehet fejezni angolul is, csupán még nem látod a dolog mélységeit, az ismeretek hiánya miatt. Ne ítélj elsőre...
To be referred to as ...
To label somebody as ...
Az angol is nagyon árnyalt és kifejező tud lenni. Nagyon gazdag a szókincse, és rengeteg összetett kifejezése van (phrasal verbs), amiket meg néha magyarul nagyon nehéz körülírni.
Persze egy József Attilát vagy Tóth Árpádot esélytelen egy idegen nyelvűnek átadni, de ez nem azt jelenti, hogy csak a magyarok tudják magukat szépen kifejezni. :)
Hohó, és még mennyi jelentése van a 'call'-nak. :)
Számomra az angol is színes és árnyalt, bár ez szakmai ártalom, angoltanár vagyok, és azért váltam azzá, mert az elejétől kezdve ilyennek találtam. :)
Hidd el, érzékelik a szavak erejét és mélységét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!