Tyepláki?

Figyelt kérdés
Mond valakinek valamit? :)

2012. dec. 10. 21:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
77%

gugli - első találat:

tyepláki: melegítő, jogging, susi, mackóruha. (szlovák)

2012. dec. 10. 21:37
 2/11 A kérdező kommentje:
Igen azt jelenti ;) Eredetileg szlovak szo (teplaký) de a szlovakiai magyarok ezt a szot hasznaljak a melegito mackora, meg folsore xD annyira tetszik. Es magyarul is helyes, hogyha leirod, mivel magyar szonak szamit mostmar (persze szlovak jovevenyszo) Tyepláki xD
2012. dec. 10. 21:58
 3/11 anonim ***** válasza:
60%

Felvidéki magyar vagyok. Szeretnélek csöppet kijavítani, de ne vedd bunkóságnak, mert nem annak szánom. Szóval mi felvidékiek nyilván ismerjük ezt a szót, meg olykor használjuk is (vannak, akik gyakrabban), de én személy szerint igyekszem az ehhez hasonló kifejezéseket kerülni és igényesen kifejezni magam. Persze azért olykor én is hsználom, de akkor is inkább csak a vicc kedvéért. Egyébként a tepláky alatt leginkább csak a nadrágot értjük, a felsőt nem.

A vicc kedvéért itt vannak hasonló kifejezésekből álló mondatok (tepláky-hoz hasonló szavak): Nem fűtenek rendesen, vegyél fel magadra egy jó meleg tyeplákit (tepláky) és egy mikinát, de előbb vegyél fel magadra egy másik trikót, mert múltkor leettted horcsicával (horčica) meg párkyval. Vegyél a lábadra is egy slapkyt (šľapky) vagy botaszkyt (botasky). És ne felejtsd el feltölteni a mobilod, mert lemerült a batrija.

Szóval, ha érdekel, fordítsd le. Kíváncsi vagyok mire jutsz :D

2012. dec. 11. 20:07
 4/11 mustafa33 ***** válasza:

előző, mi az, hogy a felsőt nem? Hát a tyepláki szvetter az meg mi lenne? ☻

Én nem szeretem a tyeplákit, azt a blokkosok hodják otthon. A falusiak meg a monterkit. Azt se szeretem, jobb a rifle vagy a mencseszter nadrág.

(amúgy meg érdekes, hogy ha valakin az utcán tyepláki van, az tuti hogy Magyarból jött át a teskóba, az itthoniak nem hordják kint, esetleg a kűjkök.) ☺

2012. dec. 12. 01:56
 5/11 mustafa33 ***** válasza:
Régen is, ha forintott akartam venni, csak körül néztem az áruház előtt a parkolóban, nem jön e esetleg egy család új suhogós dzsogingba öltözve, mert hát arról mint nemzeti viseletről ismertük fel a magyarországi túristákat, esetleg ha az egész család klasszikus új tyeplákiban volt, azoktól már nem volt érdemes forintot kérni vételre, mert azoknak már nem volt, ők már a Tátrából tertottak hazafelé.
2012. dec. 12. 02:01
 6/11 anonim ***** válasza:

3-as vagyok. Először is mi felvidékiek tartsunk össze, ne veszekedjünk. :)

Hát a mi környékünkön a tepláky leginkább csak a nadrág, a felső a mikina. :D Amúgy, ha beírod a tepláky-t a Google képkeresőbe, szinte csak nadrágok fognak kijönni.

Amúgy meg miben járjon az ember a blokkban, nagyestélyiben? :D

Plussz szavak még: szesztricska, intri, zsuvi, bryndzás haluska

2012. dec. 12. 11:34
 7/11 anonim ***** válasza:
Egyszer Pestről utaztam haza Szlovákiába és szóba elegyedtem egy fiúval (ő magyar volt, csak Miskolcig ment) és meséltem neki, hogy egyetemre járok és intrin lakok. Ő pislogott értetlenül, nekem meg csak később esett le, hogy el nem bírja képzelni, mi a fene az az intri :D
2012. dec. 12. 21:22
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
Hányingerem van ettől az alpári hegyi makogástól.Ember ilyen "szavakat" nem használ.
2012. dec. 20. 14:02
 9/11 mustafa33 ***** válasza:
46%
Jókai írta: - aki a kenyeret klebának mondja az rendes ember nem lehet.
2012. dec. 20. 14:17
 10/11 A kérdező kommentje:
Szerintem evvel semmi baj nincs. Termeszetes hogy a ket nyelv keveredik.
2012. dec. 20. 19:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!