Milyen nyelvet tanuljak még szerintetek? (lent)
16 éves vagyok, most tudok
anyanyelvi szinten:
- vietnámiul,
- magyarul
feksőfokon: (majdnem anyanyelvi szintem) angolul
2 éve a franciát tanulok
alapfok:koreai
Aztán most fogom elkezdeni majd még megtanulni több nyelvnek az alapját (csak hogy tudjak valamenynire azokon a nyelveken is:
- kínai
- japán
- spanyol
- olasz
- német
Szerintetek még mit tanuljak? Biztosan megtanulom a franciát felsőfokra meg még valszeg a spanyolt is elkezdem jobban tanulni amikor franciában középfokra jutok. Meg persze a koreait is fel szeretném vinni középfokra.
Szerencsém hogy nagyon könnyen megtanulok nyelveket, azért szeretnék még nyelveket tanulni. Amikre azt mondtam hogy tanulom az alapjait, nem szeretném megtanulni jól, csak a spanyolt fogom onnan tovább tanulni.
Szerintetek még mit tanuljak meg ami hasznos lenne? vagy mit ne tanuljak meg ami a tervemben van? Miért (ne)?
Előre is köszönöm a válaszokat!
A spanyolt mindenkeppen!
Ha mar a spanyolt megtanultad akkor az olasz, portugal egyszerü lesz.
Nemet utan norveg szinten könnyü.
A görög, roman, horvat nyelv szinten egyszerüen megtanulhato.
Szerintem ilyen nyelvtudás után már nagyjából mindegy mit tanulsz, lényeg, hogy szeresd. (Mondjuk a német lenne még egy nagy nyelv, amit érdemes lenne, de ha nem akarod, akkor hát nem).
Mondjuk szerintem japánt érdekes lehet tanulni koreai után, hisz sok hasonlóság van, bár több a különbség talán (számomra ez is vonzó a koreaiban).
Amúgy nem tudom mit gondolsz az alatt, hogy alapokat megtanulod, de személy szerint én inkább beszélnék egy nyelven jól, minthogy alapfokon 3-5-ön, de ez is személyes döntés. Kínaiból, japánból mondjuk szerintem alapfokú tudás nem sokat ér. (Nem túl valószínű, hogy hirtelen japánul kéne beszélned és az alapfok elég hozzá szerintem).
Ha nem csak megélhetés miatt tanulsz nyelveket, hanem mert szereted, és érdekel, akkor az én gondolatom: ismerkedj meg több, ősi/egyedülálló nyelvvel, mint pl. szanszkrit, latin, arab, héber. Esetleg görög.
Talán a legnehezebb nyelvek közül valók, de egyediségükben felülmúlhatatlanok. :)
Chào em!
Em thích Hungary không? :) Học tiếng Hàn Quốc khó không? Anh đang học tiếng Trung Quốc và tiếng Việt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!