Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Egyetemen vagy nyelviskolában...

Egyetemen vagy nyelviskolában tanuljak nyelvet? (Fordító; lent. )

Figyelt kérdés

Vannak oylan nyelvszakok az egyetemeken, amik nulláról kezdik? Pl.: szlavisztika.

Arra gondoltam, ha beszélnék egy ritka nyelvet, pl.: dánt, akkor fordítóként (versek, könyvek, stb.) sokat kereshetnék. Ezt ti egy nyelviskolában kezdetének el, vagy egyetemen?

2011. dec. 16. 02:04
 1/4 anonim ***** válasza:

Hány évet akarsz rászánni?

Ugyanis ahhoz, hogy nulláról olyan szintre eljuss, hogy verseket (!) és könyveket fordíts kell jó pár év. Plusz a versfordításhoz kell egy kis tehetség is...

Na, meg a fordításban szerzett gyakorlathoz sem árt néhány év.

De érdekelnek engem is a mások meglátásai is! Mert ez a téma már engem is foglalkoztatott.

2011. dec. 16. 07:02
 2/4 anonim válasza:
Igen, vannak olyan szakok, ahol a nulláról kezdik a nyelvtanulást. Leginkább olyan nyelvek ezek, amelyeket egyáltalán nem tanítják a gimnáziumokban, vagy nem olyan magas szinten. Például arab, orosz stb. Ha fordító szeretnél lenni, mindenképpen szükséged lesz egy BA-diplomára, hogy utána továbbmehess fordító MA-képzésre, vagy diploma utáni (posztgraduális) képzésre. Ha megteheted, mindenképpen tanulj mellette nyelve(ke)t nyelviskolában is. Fontos a kreativitás, idegen nyelvterületen szerzett tapasztalat, valamint a kultúra alapos ismerete.
2011. dec. 16. 07:06
 3/4 anonim ***** válasza:

Én főiskolán tanultam nyelvet, de nem jött be, sokan voltunk a csoportban és nem mindenki volt olyan elszánt, mint én. (csak hogy finoman fogalmazzak)

Nyelviskolában, kis csoportban viszont érzem a haladást.

2011. dec. 17. 08:21
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. A tehetséggel nem lesz gond. :) Szívesen fogadok még más válaszokat is.
2011. dec. 18. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!