Milyen szavunk van erre?
Figyelt kérdés
ha valakinek van valamije, aminek én is örülnék, de annak is örülök, hogy neki legalább van, és kettőnk közül legalább az egyiknek jó
tehát nem irigylem tőle, nem irigykedem rá, de szeretnék én is abból ami neki jutott
remélem érthető
2012. nov. 30. 19:37
1/4 anonim válasza:
Érdekes megfogalmazás. :D
Leegyszerűsítve... Nem sajnálod tőle a bizonyos dolgot. Ez rá a kifejezés. Például én is örültem annak, hogy a legjobb barátomnak lett egy felesége, mert nekem is lassan kéne, de nem sajnálom tőle, mert szerintem megérdemli.
2/4 A kérdező kommentje:
de jó, hogy válaszoltál :)
:( de ez még mindig kicsit bonyolult
pedig olyan szót keresek, ami egy szép dolgot fejez ki, és aki nem kárörvendőnek született, annak szerintem körülbelül legalább rendszerességgel szüksége lehet rá
2012. nov. 30. 22:02
3/4 A kérdező kommentje:
heti - kimaradt
heti rendszerességgel
2012. nov. 30. 22:34
4/4 anonim válasza:
Egy szó nincs rá szerintem. Úgy mondanám: örülök, hogy van neki, örülök, hogy sikerült neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!