Nektek tetszik a magyar nyelv? Mi az, amit szépnek láttok benne, és mi az amit nem szerettek a magyar nyelvben?
Külföldieknek általában tetszik a magyar nyelv hangzása?
köszi a válaszokat.
Az összhangzását nem tudom sajnos megítélni.
Pont a minap mondtam egy barátomnak, hogy ha tehetném, 3 percre kitörölnék minden magyar nyelvről szóló tudásom a fejemből, hogy meghallgathassam mint „kívülálló”. :D
Tetszik benne, hogy olyan nyílt és egyértelmű hangokat alkalmaz, és hogy a hangok nagyon szépen simulnak egymáshoz (ugye a toldalékok hangtani és alaktani illesztései miatt).
Azt is megfigyeltem, hogy néha egész egyforma hangtömböket tartalmaz, részben az előbb említett dolog miatt, részben pedig talán a véletlen folytán, de rengetegszer van, hogy egy félmondat, egy-egy mondat magánhangzói passzolnak egymáshoz.
Azt is szeretem, hogy nagyon gazdag a szókincs, és nemcsak az emelkedett kifejezésekből, hanem a teljesen hétköznapi szavaknak is rengeteg szinonimájuk van, temérdek szóból tudok válogatni, mégsem leszek olyan, mint valami idióta költő :D
De amit a legjobban imádok benne, az a mondatok szórendje. Annyiféleképpen össze lehet rakni egy mondatot, és egyáltalán nem mindegy, hogy, mert egy apró változtatás felborítja az egész mondat „egyensúlyát”. :D
És utoljára még idemondanám a vesszőhasználatot is, ugyanis szerintem a magyar használja a leglogikusabban a vesszőket – legalábbis számomra –, még ha nagyon sok is van belőlük :D
Bocsi, ha nem stimmel néha a ragozás, sokat javítok utólag a szövegbe, és nem mindegyik szónál sikerül :D
Ez is a magyar sajátossága: ha egyvalami nem tetszik, ki kell javítanom, borul az egész mondat toldalékolása :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!