Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Interneten lehet valahol...

Interneten lehet valahol kinaiul tanulni?

Figyelt kérdés
Persze a tananyag magyarul legyen :D

2012. nov. 26. 15:31
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Kezdésnek szerintem jó lesz ez:

[link]

Mivel hallgathatod a szavakat, párbeszédeket, magyarul és kínaiul is elmondja, olvashatod a szavakat írásban...

2013. jan. 6. 12:10
 12/12 anonim válasza:

Teljesen egyedül szerintem lehetetlen (de legalábbis szükségtelenül nehéz) megtanulni kínaiul, én mindenképp rábészélnélek, hogy keress egy tanfolyamot.

A tanulás során viszont hasznos lehet a CHDICT, egy online, ingyenes kínai-magyar szótár: [link] [chdict.zydeo.net]

Kisebb, mint a kínai-angol szótárak, de nagyon kényelmes használni: felismeri a kézzel rajzolt írásjegyeket, megmutatja a vonássorrendet stb.

A saját tapasztalataim szerint a kínai-angol szótárakkal két gond van. Az egyik, hogy sok angol szó rettentő többértelmű, ami abszolút összezavar, nem tiszta, hogy a több lehetőség közül melyikről is van szó. (Pl. XY kínai szó fordítása, hogy "glass". OK, akkor ez most pohár? Vagy üveg? Vagy üvegezni?) A másik, hogy nem anyanyelvi beszélőként bármit is csinálsz, az angol mint köztes nyelv hozzáad egy adag extra nehézséget.

2017. máj. 15. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!