Csakén hallom úgy mint ha a koreai és a japán nyelv hasonló lenne?
Nekem is feltűnt.
A Gangnam Style-t is elsőre japánnak néztem.
Vannak hasonlóságok, de hangzás szintjén szerintem a különbségek dominánsabbak. Hangkészlet eléggé más, illetve koreiban simán végződhet mássalhangzóra a szótag, japában ilyen nincs, csak az n, illetve pár szótagnál néha elnyelik a magánhangzót, de még így is eléggé domináns a mássalhangzó+magánhangzó felosztás (az első mássalhangzó persz lehet "semmi" is).
Illetve a hangkészletben is vannak kisebb különbségek.
Szavak szintjén van egy-pár, amin fel lehet fedezni a hasonlóságat a japánnal. országutótagként kuk és koku, de azért ezek ritkábbak. Egy dal van, amit koreaiul és japánul is kiadtak (és én tudok róla/szeretem), abban kb. 5-10 szó van, ami erősen hasonlít a japánra, bár koreaiul alig, hogy tudok, tehát lehet hogy teljesen mást jelentenek (idő alapján stimmel nagyjából).
Szerintem ha valaki csak kicsit is jobban ismeri az egyik nyelvet, akkor nem fogjak összetéveszteni a kettőt. (Ez alatt akár csak annyit is értek, hogy mondjuk sokat játszik japán játékokkal vagy animét nézik)
Mondatszerkezet szerint viszont eléggé hasonlítanak.
Egy perui felmérés szerint a peruiak 80%-a tartja úgy, hogy a magyar, a román meg az ukrán teljesen egyformán hangzik.
---
Csak, hogy értse a kérdezö, mekkora baromságot írt.
Egyáltalán nem írt baromságot. Nem a peruiak "tudatlansága" fogja eldönteni. Sokszor igenis hasonló a koreai. Ugyan elég könnyen meg lehet őket különböztetni egymástól, a zenében a koreai nyelv "csattogása" kicsit mérséklődik. Élő beszéd persze teljesen más.
Egyáltalán nem kérdeztél hülyeséget.
Egyáltalán nem írt baromságot. Nem a peruiak "tudatlansága" fogja eldönteni. Sokszor igenis hasonló a koreai. Ugyan elég könnyen meg lehet őket különböztetni egymástól, a zenében a koreai nyelv "csattogása" kicsit mérséklődik. Élő beszéd persze teljesen más.
---
Ahogy te is írod, nem a peruiak tudatlansága fogja eldönteni.... nos azt sem a magyarok tudatlansága fogja eldönteni, hogy a japán meg a koreai hasonló, vagy úgyanúgy hangzik-e. Ahhoz, hogy ebben a kérdésben nyilatkozni tudj, mind a kettöt beszélned kellene, hanem akkor csak egy "perui" vagy akinek fogalma sincsen.
Dilettánsok dáridója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!