Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Csakén hallom úgy mint ha a...

Csakén hallom úgy mint ha a koreai és a japán nyelv hasonló lenne?

Figyelt kérdés
Zenéket hallgattam és nem tudtam hogy egy koreait hallok és azt hittem hogy japán! Mert ugyan úgy szótagokra lehetett bontani mint a japánt!
2012. nov. 25. 19:07
 1/8 anonim válasza:
61%
Szerintem csak kicsit hasonló, úgyszint japán és koreai zenekedvelő vagyok :) Könnyű megkülönböztetni egy idő után :)
2012. nov. 25. 19:16
 2/8 anonim ***** válasza:
39%

Nekem is feltűnt.

A Gangnam Style-t is elsőre japánnak néztem.

2012. nov. 25. 19:22
 3/8 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem ég és föld a kettő.
2012. nov. 25. 19:50
 4/8 anonim ***** válasza:
92%

Vannak hasonlóságok, de hangzás szintjén szerintem a különbségek dominánsabbak. Hangkészlet eléggé más, illetve koreiban simán végződhet mássalhangzóra a szótag, japában ilyen nincs, csak az n, illetve pár szótagnál néha elnyelik a magánhangzót, de még így is eléggé domináns a mássalhangzó+magánhangzó felosztás (az első mássalhangzó persz lehet "semmi" is).

Illetve a hangkészletben is vannak kisebb különbségek.

Szavak szintjén van egy-pár, amin fel lehet fedezni a hasonlóságat a japánnal. országutótagként kuk és koku, de azért ezek ritkábbak. Egy dal van, amit koreaiul és japánul is kiadtak (és én tudok róla/szeretem), abban kb. 5-10 szó van, ami erősen hasonlít a japánra, bár koreaiul alig, hogy tudok, tehát lehet hogy teljesen mást jelentenek (idő alapján stimmel nagyjából).

Szerintem ha valaki csak kicsit is jobban ismeri az egyik nyelvet, akkor nem fogjak összetéveszteni a kettőt. (Ez alatt akár csak annyit is értek, hogy mondjuk sokat játszik japán játékokkal vagy animét nézik)

Mondatszerkezet szerint viszont eléggé hasonlítanak.

2012. nov. 25. 20:45
 5/8 anonim ***** válasza:
64%
Nagyon apró hasonlóságok néha akadhatnak, de alapjában véve egészen más!
2012. nov. 25. 21:10
 6/8 anonim ***** válasza:
53%

Egy perui felmérés szerint a peruiak 80%-a tartja úgy, hogy a magyar, a román meg az ukrán teljesen egyformán hangzik.

---

Csak, hogy értse a kérdezö, mekkora baromságot írt.

2012. nov. 25. 23:58
 7/8 anonim ***** válasza:
49%

Egyáltalán nem írt baromságot. Nem a peruiak "tudatlansága" fogja eldönteni. Sokszor igenis hasonló a koreai. Ugyan elég könnyen meg lehet őket különböztetni egymástól, a zenében a koreai nyelv "csattogása" kicsit mérséklődik. Élő beszéd persze teljesen más.

Egyáltalán nem kérdeztél hülyeséget.

2012. nov. 26. 11:18
 8/8 anonim ***** válasza:
79%

Egyáltalán nem írt baromságot. Nem a peruiak "tudatlansága" fogja eldönteni. Sokszor igenis hasonló a koreai. Ugyan elég könnyen meg lehet őket különböztetni egymástól, a zenében a koreai nyelv "csattogása" kicsit mérséklődik. Élő beszéd persze teljesen más.

---

Ahogy te is írod, nem a peruiak tudatlansága fogja eldönteni.... nos azt sem a magyarok tudatlansága fogja eldönteni, hogy a japán meg a koreai hasonló, vagy úgyanúgy hangzik-e. Ahhoz, hogy ebben a kérdésben nyilatkozni tudj, mind a kettöt beszélned kellene, hanem akkor csak egy "perui" vagy akinek fogalma sincsen.

Dilettánsok dáridója.

2012. nov. 26. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!