Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Most komolyan kiröhögnének?

Most komolyan kiröhögnének?

Figyelt kérdés
a suliban már 5 éve tanulok angolul, angol angolt, nem amerikai angolt. a tanár azt mondta, hogy valószínüleg, ha valamelyikünk az osztályból amerikában akarna szerencsét próbálni a nyelvtudásával, kiröhögnék, mert ők nem úgy beszélnek. szóval akkor most gyakorlatilag fölöslegesen tanultam meg az angolt? (márt amennyire tudok]

2012. nov. 21. 17:35
 1/8 anonim ***** válasza:
nem röhögnének ki, de kétségtelen, hogy eléggé máshogyan beszélnek, viszont azt meg tudod tanulni kint, és arra épül, amit már tudsz, szóval hidd el, nem volt felesleges.
2012. nov. 21. 17:39
 2/8 anonim ***** válasza:
Hát ezen fölöslegesen parázol, én is brit angolt tanultam, de Amerikában senki nem röhögött ki, főleg, hogy magyar akcentussal beszéltem a nyelvet, nem brittel, senki rá se jött volna, hogy én brit angolt tanultam. Annyira nagy különbség azért nincs.
2012. nov. 21. 17:57
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Hatalmas különbség van amerikai és angol között... viszont megértenek. Kiröhöghetnek, mert mindent furcsán ejtesz, de meg fognak érteni, és ez a lényeg. A szépen beszélést majd megtanulod ott, helyben, 1-2 év alatt.
2012. nov. 21. 18:12
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Miért, ha Indiába mész ki, vagy Ausztráliába, akkor ott nem röhögnek ki, csak a jenkik ilyen ßunkók? Pont Ámerika, a népek olvasztótégelye? Congrat a tícsörnek.
2012. nov. 21. 18:36
 5/8 A kérdező kommentje:

#4 , egyetértek. :P

és köszi a válaszokat , igyekszem majd amerikai angolozni :D

2012. nov. 21. 19:52
 6/8 anonim ***** válasza:
És ilyen alapon, ha jenki angolt tanít, akkor meg Londonban röhögnek ki, vagy akár romániában is esélyes, ugyanis ott is volt szerencsénk angolul beszélgetni egy román sráccal aki nem tudott magyarul... Szóval Londonban sem fognak kiröhögni, mellesleg a magyar akcentussal nem hóttökmindegy? Menj el multikulturi konferenciára, és meglátod hogy semmi egetrengető nincs a te angoloddal, az olasz, lengyel, német, török, szerb éppugyanolyan "kiröhögnivalóan" beszél ahogy te is.
2012. nov. 21. 19:58
 7/8 anonim válasza:

Az angol tanarod valszeg egy kocsog es nem akarja, hogy tobbre vigyetek mint o, azert mond ilyen baromsagokat. De most komolyan ezt mire alapozza, talan o mar volt kint es kinevettek? Arrol nem is beszelve, hogy az USA-ban is van millio egy fele kulonbozo akcentus.

En ebben a tanevben koltoztem ki Kaliforniaba 15 evesen es senki nem nevetett ki, az egyetlen dolog amit furcsaltak az az, hogy 15 evesen freshmen (elsoeves) vagyok, egyebkent az emberek kedvesek es segitokeszek szoval ne halgass az angol tanarodra, hanem inkabb kerdezd meg tole, hogy mire alapozza mindezt.

Ja a masik dolog meg az (es ezt biztos te is eszrevetted), hogy altalaban a magyarok inkabb "magyar" akcentussal beszelnek mintsem brittel, a magyar akcentusert pedig a csajok (tapasztalat) odaig vannak. :D

Szal ha esetleg ki akarsz menni hajra, mar csak angolt tanulni is megeri (na jo, arra Anglia is megteszi, oda olcsobb a jegy).

15/f

2012. nov. 22. 08:17
 8/8 anonim ***** válasza:

Angol tanárod lehet csak hiszi, hogy neked angol angolt tanított. Igazából a tanárok többsége magyaros kiejtésű Hunglisht szokott tanítani.

Amerikában nem igazán röhögnének ki, láttak ők már egy csomó bevándorlót, aki feltehetőleg rosszabbul tudott angolul, mint te. Kint is embere válogatja, hogy áll hozzá egy külföldihez, úgy, ahogy nálunk is vannak bunkók is. Általában mégis, nagy átlagban segítőkészek az ottaniak, legyen szó bármelyik idegen nyelvű országról és idegen nyelvről, segítenek, ha nem tudsz valamit mondani. Ha meg is mosolyog 1-2 ember, akkor is pozitív értelemben, és inkább előnyödre válik, mint hátrányodra, bár ez a személyes adottságaidtól is függ, életkor, kinézet, szimpátia, illemtudás. Az ellenkező nemnek gyakran bejön az idegen akcentus, egzotikus nekik. Attól is függ, hogy USÁ-n vagy Kanadán belül hová mész. Ha olyan helyre, ahol sok a bevándorló, vagy nagyvárosba, ahol sok külföldi megfordul a világ minden tájáról, ott egyáltalán nem fogják az akcentusod nézni, csak megértsék, amit mondasz. Kisebb helyen, elszigeteltebb kisvárosban, faluban, ahol nem sok külföldi, bevándorló, akcentus fordul meg, ingerszegényebbek, beszűkültebbek a helyiek, ott talán jobban felfigyelnek rá, de ott sem röhigcsélnének ki, inkább csak megkönnyíti neked az ismerkedést.

Ha még ennek ellenére is annyira parázol, akkor néz amerikai filmeket, sorozatokat, tévéműsorokat, akár a netről ingyen, felirattal. Szerezz be amerikai kiejtési szótárt, de a neten is van egy csomó ingyenes online szótár, amelyik kiejtési jelekkel és hangmintákkal is mutatja, kimondja az amerikai kiejtést. Így magadra szedheted az amerikai kiejtést. Ha kijutsz, akkor ott is felszedheted néhány hónap alatt. Mondjuk az amerikai kiejtést itthon a tanárok általában nem szokták jó szemmel nézni (kivéve a haladóbbakat, liberálisabbakat), nyelvvizsgán már mindegy, bár nyelvvizsgán még jobban értékelik a brit kiejtést, de már eljutottak oda, hogy az amerikait sem pontozzák le. Főleg, hogy még a tanárok közül is sok keveri a britet, a Hunglisht, meg az amerikait, egyik szót ezzel, másik szót amazzal ejtik, persze végig magyaros beütéssel.

Bárcsak engem is az a veszély fenyegetne, hogy kiröhögnek, de jó lenne. Ahogy anyagilag állok, talán az életben soha nem jutok ki Amerikába.

2012. nov. 22. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!